Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 12 iul 2021 - Anul XXVI, nr. 160 (7772)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Proiecte

Ministerul Culturii a lansat sesiunea anuală de finanțare pentru operatorii culturali independenți

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ministerul Culturii a lansat sesiunea anuală de finanțare prin Programul ACCES, dedicată și anul acesta operatorilor culturali din zona independentă. Anunțul a fost făcut de ministrul Culturii, deputatul PNL de Suceava Bogdan Gheorghiu, care a precizat că domeniile pentru care se pot transmite oferte culturale sunt teatru, muzică, dans, arte vizuale, patrimoniu imaterial.

Suma alocată pentru finanţarea sesiunii de selecţie în cadrul Programului ACCES 2021 este de 1.000.000 lei. Suma maximă care poate fi solicitată pentru un proiect sau acțiune culturală este de 50.000 lei. Pentru a fi eligibile, ofertele culturale depuse în cadrul Programului ACCES 2021 trebuie să se desfăşoare în intervalul 3 septembrie – 31 octombrie 2021.

„Așa cum am anunțat chiar de la începutul anului, Programul ACCES va fi continuat și în 2021, cu o alocare similară celei de anul trecut de 1.000.000 lei. Programul Acces a avut în 2019 o finanțare de 150.000 de lei, dar din 2020 am crescut suma la 1.000.000 de lei. Scopul Ministerului Culturii, în mandatul meu, este să susțină atât marile proiecte, cât și proiectele operatorilor din sectorul independent. Astfel, anul acesta, Ministerul Culturii a alocat până în prezent, prin selecție de oferte culturale, 33% din suma dedicată pentru programe, proiecte și acțiuni culturale, adică 3.000.000 de lei. În ianuarie au fost finanțate 41 de proiecte și ne dorim să avem un număr cât mai mare de beneficiari și de această dată. Prin aceste mecanisme de finanțare a proiectelor culturale, guvernarea liberală își continuă procesul de transparentizare și de susținere a competiției nepărtinitoare, inclusiv în domeniul cultural, în beneficiul românilor. Succes tuturor celor care vor trimite proiectele, care din fericire, în cadrul acestui apel, nu se vor mai adresa exclusiv mediului online - încă un pas spre normalitatea așa cum o știam înainte de pandemie”, a declarat ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu. Dosarul de participare va fi transmis în format fizic, pe adresa Ministerului Culturii - Bulevardul Unirii nr. 22, sector 3, București - pentru Direcția Cultură Scrisă și Creație Contemporană, cu mențiunea pe plic „Proiect Program ACCES 2021”. Data limită pentru depunerea proiectelor este 3 august 2021, data poștei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministerul Culturii a lansat sesiunea anuală de finanțare pentru operatorii culturali independenți.
 Vizualizări articol: 807 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ministerul Culturii a lansat sesiunea anuală de finanțare pentru operatorii culturali independenți0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei