Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 12 iul 2021 - Anul XXVI, nr. 160 (7772)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Recunoștință

Fondatoarea FARA România, Jane Nicholson, cetățean de onoare al Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primul cetățean britanic care primește titulatura de “Cetățean de onoare al Sucevei” este fondatoarea Fundației FARA România, Jane Nicholson, cu o activitate impresionantă, de 30 de ani, timp în care a transformat viețile a peste 10.000 de copii şi tineri vulnerabili și tineri adulţi cu dizabilități, din instituţii de stat, familii și comunități sărace.

Consiliul Local Suceava a decis în unanimitate acordarea acestei titulaturi onorifice pentru Jane Nicholson, cetățean britanic, care a venit în România în urmă cu 30 de ani și, cu dragoste de oameni, a găsit resurse pentru a ajuta copiii care sufereau atunci în condițiile tragice din orfelinatele românești şi a pus bazele Fundației FARA.

Născută pe 24 ianuarie 1945 în Marea Britanie, Jane Nicholson și-a început activitatea în România în 1991, lucrând în instituții de protecție a copilului, alături de un grup de voluntari britanici.

În același an a fondat Fundația FARA, o organizație pentru cei “fără” familie, dragoste, resurse și suport, șanse egale la educație, oportunități, speranță, încredere și zâmbete.

La Suceava, Jane a înființat în 1997 prima casă de tip familial, Casa Sfântul Nicolae, unde copiii lipsiți de îngrijire și dragoste părintească au găsit un mediu armonios în care se puteau dezvolta sănătos.

Având în vedere nevoile acute ale copiilor şi tinerilor vulnerabili, Fundația FARA a continuat dezvoltarea și implementarea programelor sale în județele Suceava, Ilfov și Satu Mare. În prezent, 710 beneficiari direcți din cele trei județe sunt sprijiniți de 104 angajați pentru depășirea problemelor cu care se confruntă, în special accesul limitat la oportunități de educație și dezvoltare din cauza abandonului şcolar, lipsa îngrijirii părintești, vulnerabilitățile financiare ale familiei şi dizabilități. 525 de beneficiari primesc diferite forme de suport prin programele derulate în județul Suceava.

Jane este membru al Ordinului Carmelitelor din Biserica Catolică și urmează învățăturile Sfintei Tereza de Avilla.

În anul 2013 Jane a primit distincția Member of British Empire (MBE) și trofeul pentru ”Inițiativă în Sprijinul Semenilor” în 2015, în cadrul Galei Femeia Anului/revista Avantaje.

“Munca Fundaţiei FARA nu este numai despre a oferi afecțiune şi îngrijire oamenilor, este mai degrabă despre de a porni împreună pe un drum al transformării vieţilor şi construirii comunităţilor. Trebuie să învăţăm continuu să fim alături de aceia care poate nu vor cunoaşte niciodată vindecarea traumelor adânci ale copilăriei, dar care dovedesc, prin tot ceea ce sunt ei, un potenţial unic de împlinire personală”, spune Jane Nicholson.

Pe 14 iulie, în cadrul unui eveniment festiv, în Cetatea de Scaun a Sucevei, primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, va decerna titlul de Cetățean de Onoare al Municipiului Suceava doamnei Jane Nicholson, fondatoarea Fundației FARA, pentru toate eforturile sale, de aproape și de la distanță, de a da o șansă reală celor fără voce, familie, dragoste și oportunități, pentru un viitor în care să decidă singuri ce este mai bine pentru ei.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fondatoarea FARA România, Jane Nicholson, cetățean de onoare al Sucevei.
 Vizualizări articol: 1113 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fondatoarea FARA România, Jane Nicholson, cetățean de onoare al Sucevei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei