Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 12 iul 2021 - Anul XXVI, nr. 160 (7772)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Critici

Ioan Stan: Premierul Cîțu nu trebuie să rămână stăpânul absolut al banilor României pentru a-i folosi în campania din PNL

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Liderul PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a declarat că lupta internă din PNL pentru funcția de președinte al partidului nu este sub nici o formă o „sărbătoare a democrației”, așa cum a susținut actualul lider liberal, Ludovic Orban, ci mai mult o „sărbătoare a rușinii naționale”. Ioan Stan a spus că face această declarație în lumina ultimelor mișcări așa-zis strategice la care „s-au dedat” liberalii, în frunte cu premierul României, Florin Cîțu. „Acesta din urmă, pentru a-și consolida poziția în partid, a recurs la un gest mizerabil, care nu face cinste unui om politic dintr-un stat democratic. Domnia sa l-a revocat pe ministrul de Finanțe, având grijă să devină el însuși ministru interimar al acestui minister, urmând să dețină această funcție 45 de zile, timp în care finanțele țării sunt la cheremul său. Din această poziție de forță îi este ușor să cumpere sprijinul organizațiilor teritoriale ale PNL, alocând fonduri după bunul la plac, la rectificarea bugetară, în teritoriu. Iar această practică este, în mod evident, mai degrabă dictatorială decât democratică”, a spus Stan.

El consideră că faptul că premierul Florin Cîțu i-a cerut demisia lui Alexandru Nazare chiar în momentul angajării unui nou împrumut gigant de 3,5 miliarde de euro a echivalat cu o subminare a poziției României în negocieri, a însemnat riscuri crescute și nu în ultimul rând dobânzi mai mari. Liderul PSD Suceava a adăugat că deși prim-ministrul României cunoștea aceste aspecte negative, nu s-a abținut, prin această abordare demonstrând din nou că nu-i pasă decât de el și de interesele sale. „Având în vedere acest context, considerăm că, în acest moment, cumularea funcției de premier cu cea de ministru interimar al Finanțelor este cel puțin inoportună, dacă nu chiar periculoasă pentru banii țării. Și asta pentru că Florin Cîțu a demonstrat în mod repetat că nu are discernământ, nu are echilibru, nu-l interesează bunul mers al comunităților, urmând să împartă banii arbitrar, cui vrea el”, a afirmat Ioan Stan.  

El a subliniat faptul că românii nu trebuie să uite că sub mandatul de premier al lui Florin Cîțu datoria externă a României a trecut pragul de 50%, dar și că împreună cu ministrul revocat, Alexandru Nazare, a reușit contraperformanța de a lăsa fără finanțare PNDL-ul, a înghețat pensiile, salariile, a tăiat creșterea alocațiilor, a eliminat facilitatea de 1.500 de lei pentru creșe și grădinițe.

Ioan Stan a spus că având în vedere toate cele prezentate, PSD solicită președintelui României, Klaus Iohannis, și liderilor coaliției de guvernare să nu-l lase pe premierul Cîțu stăpânul absolut al banilor României, ci să impună cât mai repede un om competent la cârma acestui minister. Stan a mai declarat că România are nevoie să fie guvernată și nu are timp și nici nevoie să devină un spectator sau victimă a luptei din interiorul PNL-ului pentru șefia partidului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ioan Stan: Premierul Cîțu nu trebuie să rămână stăpânul absolut al banilor României pentru a-i folosi în campania din PNL.
 Vizualizări articol: 804 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Ioan Stan: Premierul Cîțu nu trebuie să rămână stăpânul absolut al banilor României pentru a-i folosi în campania din PNL1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei