Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 12 iul 2021 - Anul XXVI, nr. 160 (7772)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

CN „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți

Bianca Teleagă, eleva de 10 la bac: „Un profesor bun este acela care ascultă copilul, îl înțelege și abia apoi îi explică și îi predă”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Bianca Ioana Teleagă, de la Colegiul Național (CN) „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți, se numără printre cei șapte elevi suceveni cu media 10 la bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2021.

Absolventa de la „Eudoxiu Hurmuzachi” a studiat laprofilul Științe Sociale, terminând clasa a XII-a cu media 9,92, și s-a axat pe materiile ce țin de domeniul umanist: istorie, religie, limbi străine, care au devenit favoritele ei. Astfel, în perioada liceului, a participat la Olimpiada de Istorie și la cea de Religie, obținând locul II, respectiv locul I la etapa județeană.

„Vreau să le mulțumesc doamnelor profesoare Nicoleta Mitrofan (istorie) și Veronica Anton (religie), pe care le asigur de toată prețuirea mea. Reușitele mele la olimpiade ar fi fost în număr mai mare dacă nu își făcea apariția această pandemie, care a stricat planurile tuturor”, ne-a spus tânăra care consideră că perioada liceului a fost încununată de momente frumoase și experiențe plăcute alături de colegi și profesori.

 

Recunoștință

De la toți a învățat ceva, toți au contribuit la dezvoltarea ei, la ceea ce este ea acum, „fata de 10”. Pe lângă profesoarele care au pregătit-o pe Bianca pentru olimpiade, sunt multe cadre didactice care s-au implicat „cu dăruire și răbdare asupra mea și a colegilor mei”. Mulțumiri se îndreaptă și către prof. de limba și literatura română Beatrice Halip, dar și către prof. de logică, argumentare și comunicare Florin George Popovici. Toate cadrele didactice au făcut tot posibilul să îi învețe pe elevi, inclusiv pe Bianca Teleagă, pe lângă materia din programă, cum să fie mai buni sau cum să facă față propriilor probleme. „Împreună cu foștii mei colegi, le mulțumim!”, este mesajul elevei de 10 la bac, elevă care crede în vorbele spuse de omul de știință, scriitorul Augusto Cury: „Profesorii buni educă pentru o profesie, profesorii excelenți educă pentru viață”.

Un rol important în viața Biancăi Teleagă îl au și profesorii din școala gimnazială, care au sprijinit-o mereu, în primul rând moral. „Doamna dirigintă Vera Bîndiul și domnul profesor Sorin Coroamă m-au îndrumat și m-au ajutat mereu. Oricând am avut nevoie de un sfat, au fost acolo pentru mine. După părerea mea, așa recunoști un profesor: nu un profesor bun, ci un profesor în adevăratul sens al cuvântului. Și eu cred că un profesor în adevăratul sens al cuvântului este acela care ascultă copilul, îl înțelege și abia apoi îi explică și îi predă. Nu în ultimul rând, vreau să-i mulțumesc doamnei profesoare Sextilia Crăciun, fără ajutorul căreia nu aș fi avut o lucrare de zece la limba și literatura română”, ne-a mai povestit singura absolventă de la CN „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți, promoția 2021, care a obținut media 10 la examenul de bacalaureat. Tânăra ne-a spus că, în viitor, va urma o facultate în domeniul științelor umaniste. Ea le urează mult succes și foștilor ei colegi, „care au făcut ca acești patru ani de liceu să fie memorabili”.

 

CN „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți, locul 58 în Top 100 licee din țară

Rezultatele finale la examenul de bacalaureat 2021 obținute de elevii de la CN „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți arată astfel: 208 elevi promovați, dintr-un total de 211 absolvenți, ceea ce înseamnă 98,58 rata/procentul de promovare. Situația statistică pe tranșe de medii: media 10 – un absolvent (0,47%), medii între 9,50-9,99 - 43 de absolvenți (20,38%); medii între 9,00-9,49 - 65 de absolvenți (30,81%); medii între 8,50-8,99 - 49 de absolvenți (23,22%); medii între 8,00-8,49 - 23 de absolvenți (10,90%); medii între 7,50-7,99 – 10 absolvenți (4,74%); medii între 7,00-7,49 - 11 absolvenți (5,21%); medii între 6,50-7,00 - 3 absolvenți (1,42%); medii între 6,00-6,49 – 3 absolvenți (1,42%); 3 absolvenți nepromovați (1,42%); Un absolvent din cei care nu au promovat examenul a fost absent. Statistica arată că jumătate dintre absolvenții de la „Hurmuzachi” (51,66%) au promovat examenul cu medii peste 9,00.

Conform bacplus.ro, CN „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți se află în Top 100 licee din țară după rezultatele finale de la bacalaureat, ocupând locul 58, cu media 8,77 (adică media mediilor tuturor candidaților, inclusiv cei absenți, punctați cu media 1,00). Înainte de contestații, Colegiul Național „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți ocupa locul 62 în Top 100 licee din țară (media 8,71, promovabilitate 98%).

Directorul CN „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți,prof. dr. Adrian-Nicolae Puiu, felicită și transmite mulțumiri tuturor părților implicate în obținerea acestui rezultat de excepție: elevi, cadre didactice, părinți, dar și reprezentanți ai comunității și ai administrației publice locale, „prin implicarea în dezvoltarea bazei și infrastructurii materiale a școlii”. „Felicitări, din nou, tuturor absolvenților și cadrelor didactice pentru aceste rezultate, care pot fi considerate performanțe cu adevărat de excepție”, a concluzionat directorul Adrian-Nicolae Puiu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bianca Teleagă, eleva de 10 la bac: „Un profesor bun este acela care ascultă copilul, îl înțelege și abia apoi îi explică și îi predă”.
 Vizualizări articol: 2834 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bianca Teleagă, eleva de 10 la bac: „Un profesor bun este acela care ascultă copilul, îl înțelege și abia apoi îi explică și îi predă”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei