Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 iul 2021 - Anul XXVI, nr. 157 (7769)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Fum negru

Oamenii din Bivolărie reclamă că unele firme de încălțăminte aruncă și incendiază deșeuri în lunca Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mai mulți cetățeni din satul Bivolărie au transmis imagini cu un fum negru și gros care se ridică din albia râului Suceava. Oamenii spun că vinovați sunt cei care au firme de încălțăminte și care poluează întreaga zonă.

”Cizmăriile, în complicitate cu autoritățile locale, își aduc gunoiul pe imaș, lângă albia râului Suceava, și le dau foc. Acolo a devenit o groapă de gunoi”, sună reclamația venită de la Bivolărie-Vicovu de Sus.

Locuitorii care au case în zonă spun că acest fenomen a început în urmă cu circa 2 ani, dar între timp s-a intensificat. Oamenii acuză autoritățile că știu despre ce este vorba, dar nu au făcut nimic, și asta pentru că sunt în complicitate cu cei care poluează atmosfera.

”Am sunat pompierii, am sunat Primăria, am sunat la mediu, dar de fiecare dată ni s-a spus că focurile în prund/imaș se sting singure, să nu ne facem griji. Problema gunoiului este cunoscută, dar mulți cetățeni nu îndrăznesc să reclame de frică să nu intre în conflict cu angajatorul, fabricile de papuci”, au mai precizat locuitorii din Bivolărie.

Oamenii spun că de fiecare dată când se aduc deșeuri și se incendiază se ridică un fum gros și este emanat un miros greu de suportat și care provoacă usturimi de ochi. Mai mult, locuitorii din Bivolărie care au casele spre albia râului Suceava spun că se tem ca într-o bună zi să nu le ia foc și gospodăriile de la aceste incendii necontrolate.

Contactat telefonic, noul primar din Vicovu de Sus, Vasile Iliuț, și-a exprimat neîncrederea că materialele incendiate ar proveni de la ”papucari”. Totuși, Vasile Iliuț a admis că există poluare pe malul râului Suceava și a promis acțiuni de ecologizare după ce va fi instalat oficial în funcție.

”Este o problemă în ceea ce privește frecvența cu care se adună gunoiul, o dată la două săptămâni. Vom aduna mai des gunoiul și sper ca oamenii să nu mai aibă motive să arunce gunoiul în albia râului Suceava. În ceea ce privește fabricile de încălțăminte, mă îndoiesc că aruncă pielea și îi dau foc și asta pentru că acea piele se refolosește și ca atare are o anumită valoare”, a arătat primarul ales din Vicovu de Sus.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Oamenii din Bivolărie reclamă că unele firme de încălțăminte aruncă și incendiază deșeuri în lunca Sucevei.
 Vizualizări articol: 1770 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Oamenii din Bivolărie reclamă că unele firme de încălțăminte aruncă și incendiază deșeuri în lunca Sucevei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei