Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 iul 2021 - Anul XXVI, nr. 157 (7769)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Există mai multă umilinţă?

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Alaltăieri au demarat cupele europene, ediţia 2021-2022, prin disputarea primelor partide din turul preliminar l al Ligii Campionilor, dar şi al celei mai noi cupe europene, aia destinată necalificaţilor, un soi de second-hand al sportului în general, şi în particular al fotbalului. Vă mărturisesc că am rămas oarecum surprins de prezenţa campioanei României, echipa CFR Cluj, încă din primul tur de calificare, unde se ştie că te trimit atât coeficientul de ţară, care e foarte limpede că este deja dezastruos, cât şi cel al echipei în cauză. Păi, de aici ce se deduce fără mare efort intelectual? Că România a ajuns pe fundul prăpastiei fotbalistice europene, din moment ce joacă încă de la începutul preliminariilor, ştiut fiind că până şi în ultimii câţiva ani, parcă tot mai aveau acces echipele noastre prin tururile al doilea sau chiar al treilea. Asta, ca să nu mai amintesc de situaţia de acum vreo 12-15 ani, când intram cu campioana direct în grupele Champions' League, iar cu echipa de pe locul 2 din campionat în turul al treilea preliminar! Şi cu altele vreo 3 în Europa League! Când spui asta, parcă povesteşti filme science-fiction! Te pot bănui cei mai tineri că ţi-a luat-o mintea din loc! Alaltăieri, campioana actuală a României, CFR Cluj, a întâlnit în acest prim tur preliminar campioana unei ţări alcătuite din.. două ţări, provenite dintr-un conglomerat iniţial de nu mai ştiu câte, parcă 6! Adică s-a întâlnit cu Borac Banja Luka, campioana în Bosnia şi Herţegovina, provenită (ţara, asta din două bucăţi, dar şi echipa!) din fosta RSF Iugoslavia! Adică jucăm cu nişte ţări inventate de curând, unde încă planează dubii dacă fotbalul este omologat sau nu! Pentru caumilinţasă fie chiar deplină, evident că după turul Iurmează... turul IIpreliminar! Apoi încă unul, şi abia apoi play-off-ul! Iar dacă dv credeţi că există echipăromânească în stare să treacă de toate astea, înseamnă că aveţi ceva probleme de percepţie! În sfârşit, ca să înţelegeţi cum stăm: cea calificată din turul ăsta (în principiu, CFR Cluj, că a câştigat cu inexistenţii ăia!) ar urma să o întâlnească în turul al II-lea pe câştigătoarea dintre Fola Esch (campioana în Luxemburg) şi Lincoln Red Imps din Gibraltar, altă ţară aproape omologată! Spuneţi, vă rog, credeţi că se poate mai multă umilinţă? Optimist cum mă ştiţi, vă spun: da, se poate!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Există mai multă umilinţă?.
 Vizualizări articol: 1092 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Există mai multă umilinţă?5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei