Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 iul 2021 - Anul XXVI, nr. 157 (7769)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Umanitar

O tânără în vârstă de 18 ani cu o tumoare pe creier cere ajutor pentru un tratament care poate să-i salveze viața

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O tânără în vârstă de 18 ani cu o tumoare pe creier cere ajutor pentru un tratament care poate să-i salveze viața. Ioana Ștefana Marciuc, din Milișăuți, se află acum în Italia, unde medicii încearcă o nouă schemă de tratament, constând în radioterapie și chimioterapie, totul fiind experimental. Acest tratament este gratuit, însă, pe lângă aceste terapii, tânăra mai are nevoie de alte medicamente. De asemenea, în acest moment, Ioana locuiește, împreună cu mama ei, la o asociație, unde nu plătește chirie, dar tatăl Ioanei locuiește cu chirie într-o altă locuință. Ei au nevoie de bani pentru întreținere, transport, mâncare, consumabile, pentru că în situația în care se află fiica lor nu au cum să aibă un loc de muncă. Toate acestea costă, iar familia Ioanei, Alina Mihaela și Mihai, care se află alături de fiica lor în Italia, au venituri care abia le ajung pentru întreținere în România, ajutorul de handicap și însoțitor (1350 de lei + 500 de lei). Eforturile familiei de a o salva pe Ioana sunt uriașe și au început cu mulți ani în urmă.

 

Prima lovitură, la 14 ani

Închipuiți-vă o adolescentă de 14 ani, un copil vesel, care avea visuri dintre cele mai mărețe, care, într-o zi, se trezește cu piciorul stâng amorțit. Se mai întâmplă, veți spune. Se rezolvă. Este ceva banal. Da. Se întâmplă, dar nu și în cazul Ioanei. Îngrijorată de problema cu care se confruntă adolescenta, mama ei a dus-o imediat la medicul de familie, care a trimis-o la spital pentru investigații. Medicii i-au pus cruntul diagnostic: tumoare cerebrală pe partea stângă. Din acel moment a început lupta unui adolescent firav, speriat, confuz, și a unei familii disperate să-și salveze copilul. Prima internare a Ioanei a fost la Iași, la Spitalul Sf. Maria, unde în urma unei intervenții chirurgicale a rămas „într-un blestemat de scaun cu rotile”. Familia a decis să plece, apoi, în Italia, pentru a doua intervenție chirurgicală. „Am continuat cu chimioterapie și radioterapie, totul fiind un succes. După doi ani de chin, am revenit în Romania, acasă, învingători. Minunea a ținut doi ani. După acești doi ani de normalitate, când credeam că nimic rău nu se mai poate întâmpla, când Ioana își reluase viața, zâmbea, se bucura de fiecare clipă a tinereții, mai exact când a împlinit vârsta majoratului, 18 ani,  boala a revenit, și de data aceasta mult mai agresivă. Diagnosticul avea să ne năucească pe toți: tumoare pe creier pe partea dreaptă”,  ne-a povestit mama Ioanei. Ea se roagă bunului Dumnezeu, dar și lumii întregi să o ajute cu bani, pentru tratament, pentru a o salva pe Ioana. „Indiferent dacă va rămâne pentru toată viața țintuită în acest scaun cu rotile, eu vreau ca Ioana să trăiască, pentru că ea este sensul meu în viață. Nu putem trăi fără ea. Ajutați-ne! Ajutați un copil nevinovat”, este strigătul unei mame îndurerate.

 

Din nou în Italia, în căutarea unui miracol

Imediat după ce a primit a doua lovitură, tumoare pe creier pe partea dreaptă, familia Marciuc a plecat din nou în Italia, la cei care au salvat-o prima dată pe Ioana. Ioana a fost operată din nou. 11 ore a durat intervenția medicilor. În urma investigațiilor, tânăra și părinții ei au primit o cruntă lovitură: tumoarea este nevindecabilă. „Medicii de aici, din milă pentru Ioana, milă de tinerețea copilului meu, de cât de mult a suferit în toți acești ani, au hotărât să mai încerce o nouă schemă de tratament constând în radioterapie și chimioterapie, totul fiind experimental. Între timp, starea copilului meu s-a înrăutățit. Ioana și-a pierdut multe simțuri, nu mai poate bea, mânca, merge la baie singură. Doar bunul Dumnezeu mai poate face un miracol în viața copilului meu, să-l salveze, și oamenii care pot să ne ajute să acoperim toate aceste cheltuielile și tratamente din Italia. Medicii de aici fac tot posibilul pentru Ioana”, ne-a mai spus Alina Mihaela Marciuc.

 

Donați și salvați-o pe Ioana!

Vă rugăm să nu rămâneți indiferenți la suferința acestei tinere. Vă rugăm să ajutați această familie greu încercată să-și salveze copilul. Timpul este prețios pentru Ioana. Bani nu sunt. Nevoile sunt mari.

„Știu că Maica Domnului nu ne va lăsa, și prin voi, sigur noi vom reuși. Vreau să cred și sper din tot sufletul că Ioana se va vindeca și ne vom întoarce din nou acasă zâmbind. Eu, ca mamă, tot ce îmi doresc este ca Ioana să trăiască, indiferent dacă va rămâne pentru toată viața țintuită într-un scaun cu rotile... Vreau să trăiască! Vă rog să dăruiți din puținul vostru pentru a o salva pe Ioana. Tratamentul în spital nu îl plătim, dar sunt multe alte cheltuieli pe care trebuie să le acoperim, transportul la spitalul unde Ioana face radioterapie, alte medicamente, chiria unde locuiește soțul etc.”, este rugămintea unei mame care își vede copilul pe marginea prăpastiei și nu are mijloacele necesare pentru a-l salva. Să-i arătăm că nu este singură în această luptă. Donați și salvați-o pe Ioana!

Se pot depune lei în contul RO89BACX0000001419633000, deschis la UniCredit Bank (Marciuc Alina Mihaela); și euro în contul RO62BACX0000001419633001. Numărul de telefon al mamei,  Marciuc Alina Mihaela, este +40740 796 777.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O tânără în vârstă de 18 ani cu o tumoare pe creier cere ajutor pentru un tratament care poate să-i salveze viața.
 Vizualizări articol: 1835 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
O tânără în vârstă de 18 ani cu o tumoare pe creier cere ajutor pentru un tratament care poate să-i salveze viața1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei