Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 iul 2021 - Anul XXVI, nr. 157 (7769)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Taxe și impozite

60% dintre contribuabilii rădăuțeni și-au achitat dările locale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Șeful Serviciului Impozite și Taxe din cadrul Primăriei municipiului Rădăuți, economistul Silviu Ursescu, s-a arătat satisfăcut de nivelul de încasări din primele șase luni din anul în curs, în condițiile în care mai bine de jumătate din contribuabili, persoane fizice și juridice, și-au achitat taxele și impozitele locale. „La o analiză a veniturilor proprii încasate la finele primului semestru din anul 2021 la bugetul local al primăriei, observăm un grad de încasare de 60% a acestora raportat la bugetul de venituri și cheltuieli aprobat pentru anul în curs. La impozitul pe clădiri aferent persoanelor fizice au fost încasate 2,38 milioane de lei, cu 520 mii de lei mai mult decât aceeași perioadă din anul trecut, iar pentru persoane juridice 2,88 milioane de lei, cu 545 de mii mai mult decât anul anterior. În cazul impozitului pentru teren pentru persoane fizice au fost încasate 1,05 milioane de lei, în creștere față de anul de 2020, iar pentru persoane juridice 383 de mii, tot în creștere. La impozitul pentru mijloace de transport au fost încasate 1,76 milioane de lei de la persoanele fizice, iar de la persoanele juridice 516 mii de lei, și la acest capitol fiind înregistrată o creștere. Creșterea față de anul trecut se datorează atât situației dificile din 2020, având în vedere pandemia, cât și acea indexare a taxelor și impozitelor locale care se aplică obligatoriu în fiecare an și care duce la o creștere cu rata inflației. Trebuie menționat că în anul 2020 au fost unele reduceri ale impozitelor acordate pe baza prevederilor legale, când persoanele fizice și juridice au beneficiat de reduceri ale impozitelor, cât și de scutirea la plata majorărilor de întârziere”, a precizat economistul Silviu Ursescu. În primăria rădăuțeană este deschis zilnic un ghișeu pentru plata acestor taxe, iar în perioadele mai aglomerate se mai pune la dispoziția contribuabililor încă un ghișeu. Programul de funcționare al acestor ghișee este zilnic între orele 08.00-15.30.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 60% dintre contribuabilii rădăuțeni și-au achitat dările locale.
 Vizualizări articol: 773 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
60% dintre contribuabilii rădăuțeni și-au achitat dările locale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei