Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 iun 2021 - Anul XXVI, nr. 132 (7744)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Precizare

Proprietarii mașinilor de lux ridicate în dosarul de corupție de la ”Permise” nu și-au dat acordul pentru valorificare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O știre prezentată inițial de Digi 24 a fost preluată ulterior ieri de numeroase canale media, atât locale, cât și naționale, anunțându-se că șase mașini de lux sechestrate de la inculpații din dosarul de corupție privind funcționari de la Serviciul Permise și Înmatriculări Suceava vor fi valorificate la licitație. Este vorba de autoturisme despre care există suspiciunea că au fost cumpărate din bani primiți mită. Valoarea lor estimată depășește un sfert de milion de euro.

Contactat de Monitorul de Suceava, avocatul Bogdan Voronca, care îl reprezintă pe Radu Obreja, fostul șef al Serviciului de Permise și Înmatriculări Suceava, a explicat că mașinile au fost doar preluate de Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI), pentru a fi depozitate corespunzător și a nu suferi degradări. Asta în condițiile în care este vorba de mașini cu valoare mare și foarte mare.   

”Inclusiv în ceea ce privește familia Obreja nici un autoturism proprietate nu se poate înstrăină fără acordul proprietarului. Proprietarii nu și-au dat acordul pentru valorificare anticipată. Atâta timp cât nu există acord expres, bunurile nu pot fi valorificate de ANABI. Ele au fost doar preluate de ANABI pentru a fi depozitate corespunzător și a nu suferi degradări”, a declarat avocatul.  

El a mai subliniat că familia Obreja are toate șansele să justifice legal cumpărarea mașinilor, iar atunci se va formula solicitare de restituire. ”Când o instanță va constata că bunurile trebuie restituite proprietarului – respectiv autoturismele, dacă acestea vor fi depreciate Statul Român va trebui să plătească daune și să acopere diferența”, a mai punctat Bogdan Voronca.

Printre mașinile găsite la percheziții se numără și un Volkswagen Arteon, fabricat în 2020. Lista mașinilor confiscate mai cuprinde un Audi A4 Limousine, un BMW seria 7 740D xDrive, în valoarea de circa 90.000 de euro, un Audi Q7, în valoare de 60.000 de euro, Mercedes-Benz Viano, Audi A6, un Mercedes-Benz GLE - de peste 70.000 de euro şi un Volkswagen Golf tunat.

Fostul șef de la Permise și Înmatriculări, comisarul-șef Radu Obreja, este trimis în judecată într-un dosar, alături de Radu Popovici și ofițerul Mihail Martin, fost la Serviciul Județean Suceava al Direcției Generale Anticorupție. De asemenea, el mai este cercetat în alte două dosare. Unul este instrumentat de structura militară a DNA și îl mai vizează pe colonelul Florin Constantin Timu, fostul șef al Serviciului de Protecție Internă Suceava. Al treilea dosar vizează acuzații de corupție legate de acordarea ilegală de permise contra unor sume de bani către un număr foarte mare de persoane care au susținut examenul la Serviciul Permise și Înmatriculări Suceava.

Toți inculpații se bucură de prezumția de nevinovăție, până la o sentință judecătorească definitivă.

 


În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proprietarii mașinilor de lux ridicate în dosarul de corupție de la ”Permise” nu și-au dat acordul pentru valorificare.
 Vizualizări articol: 5346 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Proprietarii mașinilor de lux ridicate în dosarul de corupție de la ”Permise” nu și-au dat acordul pentru valorificare3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei