Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 iun 2021 - Anul XXVI, nr. 132 (7744)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Preocupare

Activități de protejare a mediului înconjurător, la Liceul Tehnologic „Mihai Eminescu” Dumbrăveni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preocuparea pentru mediu este permanentă la Liceul Tehnologic „Mihai Eminescu” Dumbrăveni, care deține steagul verde Eco-Școala încă din anul 2012, iar din 2019 a fost recompensat cu titlul de școală europeană datorită numeroaselor proiecte europene derulate, printre care  Erasmus+ și eTwinning.

De curând,  după cum ne-a spus prof. Niculina Pintilii, Liceul Tehnologic „Mihai Eminescu” Dumbrăveni beneficiază de un nou grant Erasmus+ KA227, Proiectul European Ecology, Culture, Options for Creative Learning and Active Life (acronym ECO4CreActive), finanţat de Uniunea Europeană, pentru implementare, în perioada 1 martie 2021 - 28 februarie 2023. În acest proiect, sunt partenere cinci școli din Bulgaria, Portugalia, Turcia și România. „Școala noastră este școală coordonatoare în proiect și, prin activitățile cu elevii, cu vârste între 12 și 15 ani, se vizează creșterea gradului de responsabilitate față de mediu, dezvoltarea abilităților și competențelor cheie ale elevilor prin metode creative și educarea participanților la proiect pentru o mentalitate deschisă și incluzivă, în vederea unei înțelegeri mai profunde a culturilor europene”, a explicat prof. Niculina Pintilii.

Săptămâna trecută, Liceul Tehnologic „Mihai Eminescu” Dumbrăveni a semnat două acorduri de parteneriat cu Agenția pentru Protejarea Mediului Suceava și Asociația pentru Dezvoltare Durabilă OPTIM Botoșani. Obiectul parteneriatelor îl reprezintă colaborarea dintre instituția școlară coordonatoare și instituțiile partenere în vederea organizării și desfășurării de activități extrașcolare, pe teme de ecologie și de protejare a mediului înconjurător, menționate în Proiectul European Erasmus+ KA227 Ecology, Culture, Options for Creative Learning and Active Life.

 

Creativitate. Inovație

Rezultatele proiectului, care vor implica activități în parteneriat cu Agenția pentru Protecția Mediului și Asociația pentru Dezvoltare Durabilă OPTIM Botoșani, sunt: un album foto digital interactiv „Eco-sisteme naturale și specii protejate”, o revistă „Barometrul Verde”, un Eco Park în perimetrul școlii, o conferință internațională „Cultură și identitate peste granițe”, o mobilitate fizică/schimb de bune practici cu elevi, găzduită de școala Dumbrăveni, un post de radio ECO-CULTURAL în școală.

„Elevii din grupul țintă al proiectului, cu sprijinul colegilor din clasele a VII-a D, a IX-a B și al voluntarilor din programul Eco-Școala, au marcat ziua de 5 iunie, Ziua Mediului, printr-o serie de acțiuni: plantare de flori în fața școlii, amplasare a 15 căsuțe pentru păsări în parcul comunei Dumbrăveni, o expoziție de machete Spații verzi și o expoziție cu suporturi pentru flori și alte obiecte decorative din materiale reciclabile sau reutilizabile”, a mai completat prof. Niculina Pintilii, coordonator proiect.

Elevii participanți la aceste acțiuni, sub îndrumarea profesorilor Pintilii Niculina, Bejinariu Liliana și Bolohan Romeo, au fost creativi și inovativi, și-au dezvoltat abilități practice, de comunicare și colaborare, au înțeles importanța acțiunii lor colective, dorind ca mesajele lor despre cum se poate proteja mediului înconjurător să sensibilizeze comunitatea școlară și locală și să ajungă la cât mai multe persoane preocupate de acest subiect.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Activități de protejare a mediului înconjurător, la Liceul Tehnologic „Mihai Eminescu” Dumbrăveni.
 Vizualizări articol: 889 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Activități de protejare a mediului înconjurător, la Liceul Tehnologic „Mihai Eminescu” Dumbrăveni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei