Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 iun 2021 - Anul XXVI, nr. 132 (7744)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   8 imagini |   ø fişiere video

Inițiativă

Pasaj pietonal pe sub drumul național 29 Suceava-Botoșani, amenajat la Plopeni, de o firmă privată

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un vechi tunel degradat, colmatat și scos din uz, care exista înainte de 1989 în Plopeni - Salcea, pe sub drumul național 29, care leagă Suceava de Botoșani, a fost curățat și transformat în pasaj pietonal, de către o firmă privată.

Inițiativa a aparținut omului de afaceri Ovidiu Ivănescu, proprietarul firmelor Linda Ecotil și Armura, situate de o parte și de alta a DN 29, la intrarea în Plopeni. Atât fosta intrare, cât și fosta ieșire din tunel se află pe terenuri care aparțin omului de afaceri, astfel încât acesta a decis să asigure siguranța clienților, angajaților și a tuturor pietonilor care circulă în zonă, prin amenajarea acestui pasaj subteran.

Lucrările au fost executate în aproximativ două luni, dintre care două săptămâni au durat doar săpăturile, după cum ne-au spus angajați ai firmei. „Au lucrat cei mai buni oameni ai noștri, cei mai buni ingineri și tehnicieni. S-a lucrat cu foarte mare atenție”, ne-a spus unul dintre angajați. S-au făcut săpături, s-au consolidat pereții, s-au protejat rețelele de utilități, a fost totul curățat și igienizat, s-a montat sistemul de iluminat și s-a amenajat accesul de o parte și de alta a DN 29.

Deși pasajul se află sub un drum național, circulația rutieră nu a fost întreruptă nici măcar un singur minut pe durata execuției lucrărilor, după cum ne-a declarat primarul din Salcea, Pârwușor-Țicu-Ezekiel Belțic. „Apreciem inițiativa și implicarea celor responsabili din cadrul SC Linda Ecotil SRL pentru curățarea și igienizarea pasajului pietonal subteran din dreptul entității economice, care acum este utilizabil, permițând trecerea angajaților dintr-o secție în alta a fabricii, pe sub DN 29 (E85), fără a le periclita siguranța din cauza traficului rutier din zonă, evitând astfel producerea unor accidente ce ar putea duce la pierderea de vieți omenești și la pagube materiale. Întreaga administrație publică locală a orașului Salcea caută soluții și încurajează inițiativele cetățenești care garantează protecția cetățenilor în activitățile pe care le desfășoară”, a declarat primarul.

Acesta a mai spus că ar fi necesară construirea de pasaje pietonale subterane sau supraterane ori instalarea de semafoare inteligente cel puțin în dreptul instituțiilor de interes public care au intrarea directă din DN 29 - sediul Primăriei Salcea, Școala Gimnazială “Aurelian Stanciu” Salcea și Școala Gimnazială “Cristofor Simionescu” Plopeni.

În ceea ce privește costurile de transformare a tunelului blindat cu pământ în pasaj pietonal, acestea nu ne-au fost dezvăluite de angajații Linda Ecotil. Am aflat doar că majoritatea lucrărilor au fost realizate cu angajați ai companiei și că special pentru săpăturile la tunel a fost achiziționat un utilaj specializat.

Pasajul pietonal de sub DN 29 are lățimea de circa 1,5 m și înălțimea de 1,80 m, cu acces de lângă trotuar, din fața celor două firme - Linda Ecotil și Armura.

Linda Ecotil este o companie care produce acoperișuri și este deținută integral de suceveanul Ovidiu Ivănescu.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pasaj pietonal pe sub drumul național 29 Suceava-Botoșani, amenajat la Plopeni, de o firmă privată.
 Vizualizări articol: 5317 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.71/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 7 voturi
Pasaj pietonal pe sub drumul național 29 Suceava-Botoșani, amenajat la Plopeni, de o firmă privată3.757

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei