Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 iun 2021 - Anul XXVI, nr. 132 (7744)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Amănunte anchetă procurori

Cum a încercat Vasile Lavric să ”fabrice” probe din care să rezulte că ultima soție l-ar fi părăsit pentru alt bărbat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Rădăuțeanul Vasile Lavric, trimis în judecată pentru infracțiunile de omor și profanare de cadavre, în cazul dispariției ultimei sale soții, este pus sub acuzare de procurorii de la Parchetul de pe lângă Înalte Curte de Casație și Justiție a României pe baza unui șir de probe mai degrabă indirecte, dar care, adunate, par să dea greutate acuzațiilor.

Aceasta ar putea fi concluzia în baza datelor din rechizitoriul de trimitere în judecată, publicate de cotidianul central Libertatea. Nu există nici cadavru, nici locul crimei, însă o mulțime de probe indirecte duc clar la concluzia omorului, cel puțin din prisma procurorului de caz, unul celebru în România – Romulus Varga. Printre altele, acesta a reușit să probeze celebrul caz „Elodia”.

 

A luat-o pentru un serviciu de tractare pe timp de noapte și s-a întors singur

Din șirul de argumente ale procurorului ne vom opri mai în detaliu asupra celui legat de cum s-a gândit Lavric să însceneze faptul că soția dispărută l-a părăsit pentru un alt bărbat.

Amintim mai întâi pe scurt cum a dispărut Aurica Lavric, femeia care l-a apărat până în pânzele albe în cazul dispariției celorlalte femei din viața lui Vasile.

"În seara de 10 iunie 2020, după ce a informat membrii de familie că ar avea de prestat un serviciu de tractare la o distanţă mai mare de domiciliu, unde urma să meargă împreună cu Lavric Aurica, inculpatul şi soţia sa au părăsit împreună domiciliul, deplasându-se cu platforma de tractare într-o direcţie necunoscută. În cursul acelei nopţi, inculpatul şi-a ucis soţia şi i-a ascuns cadavrul pentru a evita tragerea la răspundere penală, după care s-a întors singur acasă în cursul dimineţii", au transmis procurorii în propunerea de arestare.

 

Alibi desființat de procuror: După ce a dispărut fără urmă, Aurica i-a scris unui bărbat pe Facebook că îl părăsește pe Lavric

Primul indiciu descoperit, conform rechizitoriului de trimitere în judecată, e legat de telefoanele mobile ale victimei.

Aurica Lavric avea un smartphone de pe care intra pe internet şi pe Facebook şi un altul, model vechi, cu taste, pe care-l folosea pentru convorbirile telefonice. Lavric avea suspiciuni că femeia filtrează pe Facebook cu un bărbat, ceea ce pare că în parte era real, în sensul că femeia avea dese convorbiri cu un bărbat. De altfel, gelozia pare să fie clar mobilul crimei. 

La trei zile după dispariţia soţiei, de pe telefonul ei și de pe profilul ei de Facebook femeia i-ar fi trimis mesaje unui bărbat, din care rezulta că îl părăsește pe Lavric și pleacă la noul iubit. Procurorul de caz și polițiștii care au lucrat la caz sunt convinși că aceste mesaje au fost scrise de pe telefonul femeii, însă nu de ea. Lavric nu știa să folosească telefonul și a apelat la o nepoată, care se pare că a fost identificată și audiată. Practic, Lavric ar fi vrut ca prin această manevră să susțină și să demonstreze că femeia l-a părăsit și a fugit cu un alt bărbat. Varianta este exclusă de procuror, pe baza argumentelor de mai sus, coroborate cu restul probatoriului.

 

Femeia a lăsat în urmă un copil pe care îl alăpta și o mamă paralizată 

Nu există posibilitatea ca femeia să fi ieșit din țară atunci, rezultă din numeroasele verificări făcute de anchetatori, la toate punctele de ieșire din țară și la firmele de transport. La momentul dispariției aceasta avea în îngrijiri doi copii mici, din care pe unul în vârstă de 2 ani îl alăpta și, în plus, avea grijă și de mama sa paralizată. Este exclus, susțin anchetatorii, ca aceasta să fi rupt orice legătură cu copiii și cu mama de aproape un an de zile.

 

Alte indicii clare ale faptului că Lavric minte

Tot de pe acel smartphone al femeii, în iunie 2020, Lavric a trimis o fotografie cu soacra lui. Mama Auricăi, în vârstă de 71 de ani, era paralizată şi locuia împreună cu ei, fiica fiind angajată ca asistent personal.

Aurica vorbea la telefon periodic cu sora ei, stabilită în Italia, informând-o despre starea mamei. Când ea nu a mai răspuns la telefon, sora a încercat să o contacteze pe Facebook, iar pe 19 iunie 2020, după câteva zile de tăcere, a primit de la Aurica mesajul „nu mai trebuie să trimiţi bani” și o poză cu mama lor, aflată în interiorul unui imobil.

Doar că Aurica nu avea cum să-şi fotografieze mama, rămasă în casa din Rădăuţi, la nouă zile după ce ea „fugise” de acolo, aşa cum a declarat Lavric la audieri.

Vasile Lavric a declarat că acea poză ar fi fost trimisă de victimă înainte de 10/11 iunie 2020. Anchetatorii au obținut, prin autoritățile americane, direct de la Facebook, date despre contul Auricăi Lavric şi despre activitatea ei online. 

Din septembrie 2020, după ce dosarul de dispariţie în împrejurări suspecte a Auricăi a fost preluat de Parchetul General, fiecare mişcare a lui Lavric a fost monitorizată. Într-una din convorbirile interceptate, el îl îndeamnă pe fiul cel mare al femeii dispărute, întors din Germania, să le spună celor de la Protecţia Copilului că ar fi vorbit cu mama lui, pentru a „o ține în viață” pe victimă, dar şi pentru a nu pierde alocaţiile, au mai arătat colegii de la Libertatea, citând ancheta oficială.

 

Dosarul trimis în instanță nu face referire la celelalte femei dispărute din viața lui Lavric

Trimis în judecată și arestat preventiv, Vasile Lavric se bucură de prezumția de nevinovăție, până la o sentință finală a instanțelor de judecată.

Vasile Lavric a fost principalul suspect în dispariţiile misterioase ale surorilor Iordache: Iuliana Iordache (dispărută din 1995, când fata avea 16 ani), Nicoleta Lavric (fostă Iordache, dispărută în aprilie 2005, la 31 de ani) şi Ramona Iordache (18 ani la data dispariţiei; nu a mai fost văzută din iunie 2005). Se pare că bărbatul a avut relații cu toate trei.

Alte două femei cu care Lavric a trăit în tinerețe au murit și ele în mod suspect, una într-un accident rutier și una acasă, în pat, de infarct, la 21 de ani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cum a încercat Vasile Lavric să ”fabrice” probe din care să rezulte că ultima soție l-ar fi părăsit pentru alt bărbat.
 Vizualizări articol: 2354 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cum a încercat Vasile Lavric să ”fabrice” probe din care să rezulte că ultima soție l-ar fi părăsit pentru alt bărbat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei