Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 18 mai 2021 - Anul XXVI, nr. 114 (7726)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ziarul care stă de vorbă cu oamenii

Ce părere ai despre....?

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Motivele pentru care județul Suceava se află pe primul loc în privința mortalității în accidente rutiere!

 

De circa 10 ani, județul Suceava este lider în clasamentul negru al numărului de morți în accidente rutiere. Chiar dacă numărul de decese înregistrate a mai scăzut în ultimii ani, în cursul anului trecut, în care circulația rutieră a fost redusă din cauza pandemiei, în județul Suceava s-a murit cel mai mult în accidente rutiere comparativ cu celelalte județe ale țării.

Cauzele acestor accidente sunt multiple, începând cu faptul că Suceava este județul care are cea mai întinsă rețea de drumuri, dar nu are nici un kilometru de autostradă, principalele drumuri naționale DN 2 și DN 17 tranzitând localități foarte populate. Întreg transportul de marfă, de persoane, de la camioane mari, microbuze și autoturisme se desfășoară pe aceleași drumuri cu pietonii, bicicliștii și căruțașii, pe drumurile principale unde vitezele de deplasare sunt mari.

Am stat de vorbă cu mai mulți conducători auto suceveni, care ne-au spus părerea lor despre motivele care determină această poziție în statistici.

 

În primul rând drumurile și toată lumea-i grăbită”

Am stat de vorbă cu Doru: ”în primul rând drumurile și toată lumea-i grăbită, nervoasă, stres, asta-i părerea mea. Sunt apoi tineri care conduc mai puțin prudent și periculos, mașini prea puternice pentru vârsta lor, iar lipsa de experiență își spune cuvântul.” Cristian crede că de vină ar fi:”Viteza excesivă și nerespectarea regulilor de circulație, dar în primul rând viteza excesivă în oraș și starea tehnică a mașinilor.”

L-am întrebat pe Ioan Alexandru, un bărbat cu experiență în conducere, despre motive și ne-a spus părerea lui: ”O dată: nu sunt autostrăzi, și apoi viteza. Nepoata mea are 23 de ani și a sesizat faptul că atunci când s-a construit șoseaua de centură, dacă tot s-a investit, de ce nu s-au făcut două benzi pe sens? Viteză mare, mașini multe, iar permisele se dau acum mult prea simplu. Eu la timpul meu am dat examen pentru permis de conducere pe timp de zi, pe timp de noapte, poligon. Uitați-vă la ei că nu știu să dea cu spatele.”

Mădălina ne spune ce crede ea despre aceste motive: ”Din cauza infrastructurii, părerea mea. Dacă am avea autostrăzi s-ar rezolva o mare parte din aceste probleme. Sunt prea multe mașini pentru drumurile pe care le avem și o să urmeze să avem mașini tot mai multe.”

 

 

”Unii nu știu să conducă, pentru că și-au luat permisele cum le-au luat”

”În primul rând drumurile, străzile, parcările nu mai sunt adecvate traficului de astăzi. Nu ține de faptul că oamenii nu știu să conducă, că au luat permisele cum le-au luat. Eu cred că drumurile nu mai sunt adecvate, sunt depășite și poate și mentalitatea de a conduce a oamenilor”, ne-a spus Emanuel, în timp ce Dumitru crede că ”Școlile de șoferi iau șpagă, iar astăzi nu se mai dă poligonul și nu se face conducere de noapte. Nu mai trec printre popice, sunt șmecheri, dau banul și ați văzut ce s-a întâmplat la permise.....”. De aceeași părere este și Simina, care crede că multe din accidente au loc ”Probabil pentru că lumea nu respectă regulile de circulație, apoi antecedentele create cu permisele care s-au dat pe bani, mă gândesc, tineretul care conduce cu viteză.”

 

Grabă, neatenție și viteză excesivă

”Neatenția, traficul prea aglomerat, prea multe mașini pentru infrastructura județului. Oamenii sunt tot mai neatenți, grăbiți, prin comune, prin sate, viteza este excesivă. Poliția nu mai are ce face, mi se pare un lucru scăpat de sub control.” ne-a spus Andrei, iar Bogdan crede că  ”E multă inconștiență pe drumurile publice, mulți se urcă băuți la volan. Nu e ok.”

O realitate care rezultă clar din statistici este că Suceava este județul cu cei mai mulți morți din rândul pietonilor sau bicicliștilor. Pe lângă lipsa infrastructurii, o mare problemă este legată și de lipsa minimei educații rutiere, coroborate și cu consumul de alcool. Cei mai mulți pietoni sau bicicliști care au murit în accidente pe parcursul anului trecut au comis erori în trafic.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ce părere ai despre....?.
 Vizualizări articol: 2451 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ce părere ai despre....?0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei