Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 12 apr 2021 - Anul XXVI, nr. 85 (7697)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Protest

Peste 100 de TIR-uri și autoturisme din Suceava au participat la marșul pentru autostrăzi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mai mult de 100 de camioane și autoturisme din județul Suceava au participat, sâmbătă, alături de alți șoferi din județele din Moldova, la marşul iniţiat de două asociaţii civice din Iași. Cu afișe lipite pe mașini și cu claxoane, oamenii și-au manifestat nemulțuirea față de tergiversarea construirii de autostrăzi în Moldova.

Acțiunea a fost organizată de asociaţiile „Împreună pentru A8” şi „Mişcarea pentru Dezvoltarea Moldovei”, cu participarea unor transportatori, motociclişti, oameni de afaceri și fermieri.

Participanţii au pornit din Suceava, Iaşi, Piatra Neamţ, Botoşani, Bacău, Vaslui și au avut un miting programat sâmbătă după-amiază la Cristeşti, la limita judeţelor Iaşi şi Neamţ.

Oamenii solicită finanţarea tronsoanelor de autostradă Târgu Mureş – Miercurea Nirajului (A8), Târgu Neamţ – Moţca (A8), Târgu Frumos – Leţcani – Centura de Nord a Iaşului (A8); Focşani – Bacău (A7) şi Bacău – Paşcani (A7) prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Totodată, protestatarii cer guvernului finalizarea autostrăzilor A8 şi A7 până în anul 2030. Ei spun că nu cer Guvernului favoruri, ci „echitate pentru o regiune care a fost constant discriminată, tratată în mod nedrept ca o sursă de mână de lucru ieftină, în care singura soluţie pentru un trai mai bun este imigrarea”.

„Moldova merită un tratament egal cu al celorlalte regiuni ale României. De aproape 14 ani tot vedem desene frumoase pe hârtie cu autostrăzile Moldovei. Vrem din partea acestui Executiv o garanţie că A8/Autostrada Unirii şi A7/Autostrada Moldovei vor fi finalizate etapizat în perioada 2026 - 2030”, afirmă reprezentanţii celor două asociații care au organizat protestul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 100 de TIR-uri și autoturisme din Suceava au participat la marșul pentru autostrăzi.
 Vizualizări articol: 1151 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 100 de TIR-uri și autoturisme din Suceava au participat la marșul pentru autostrăzi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei