Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 12 apr 2021 - Anul XXVI, nr. 85 (7697)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Arca lui Zizou

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Foarte acaparant acest El Clasico, inclusiv pentru spațiul rubricii de azi. Ar fi putut obține Barcelona un rezultat de egalitate? Fără îndoială, dar Real a fost clar echipa mai bună. Și cu un antrenor mai bun, iarăși fără îndoială. Catalanii au jucători tineri, o parte dintre ei vor confirma, dar deocamdată nu se poate câștiga cu ei nici Liga Campionilor, nici un El Clasico. Să-l luăm, de exemplu, pe Dest. De curând, a marcat primele două goluri pentru Barcelona, într-un meci de campionat. Foarte bine ca realizare personală, dar echipa se poate lipsi de asta, treaba lui fiind, între altele, să stea ca un fundaș în zid, nu să întoarcă spatele ca Ronaldo. De fapt, în meciurile tari, Dest nici nu joacă fundaș clasic, el fiind suplinit în dreapta de Mingueza. Care stă bine pe partea defensivă, emblematică fiind acea intervenție din spate asupra atacantului scăpat cu ter Stegen, dar în atac, în ciuda golului marcat, unul norocos (cu peroneul!), a stricat două faze cu șuturi inoportune, unul ieșit din stadion, altul în aut lateral! Alt tânăr forțat la 18 ani în derby este Pedri, care are o parte de vină la primul gol, când pur și simplu s-a oprit din urmărirea lui Valverde, așteptând intervenția lui Jordi Alba, care a riscat intrare decisivă, ratând și mingea, și omul. Pedri i-a fost preferat lui Griezmann, care apoi a prins diluviul și nu a putut influența jocul nici el. Dar cele mai mari restanțe în meciurile cu miză le are, de câteva ediții, Dembélé. Acum, pe lângă eternele mingi pierdute cu driblinguri previzibile, a luftat din interiorul careului la 0-0, fază la care n-am văzut reluare nici pe canalul Digi 4K, acesta difuzând reluări peste reluări întreaga pauză. Cât despre Messi, a fost cuprins de frisoane în repriză, unii zic că de la ploaie, alții că ar fi fost efect secundar al scorului... Cert e că trebuit să coboare mult, așa că doar a inițiat niște acțiuni, inclusiv la gol, dar la poartă n-a mai apucat să tragă decât din lovituri libere, fără inspirația de a șuta pe lângă zid, cu pământul. Astfel, a rămas cu bara din corner și cu șutul din unghi salvat de Courtois în prima parte.

Și cu asta am trecut la trupa lui Zidane, pe care potopul a prins-o cu arca gata. A jucat închegat ca ansamblu, începând cu portarul belgian. Acesta a deturnat inclusiv două centrări în fața porții, pe care scria gol dacă treceau. La Real or fi lipsit stoperii titulari, dar în locul lor au fost jucători experimentați, ambii fără reproș. Vasquez a centrat la gol, a fost blocat pentru 3-0 de ter Stegen, mai mult decât suficient pentru nici o repriză, înlocuitorul său făcându-și apoi treaba de fundaș. Trioul de la mijloc a fost la nivel galactic, ca pe vremea celor 3 Ligi, ajutați de un Valverde care e stimulat de miză, ca un fotbalist adevărat. Ce să mai spunem de Benzema, care a deschis calea cu acel călcâi ideal plasat, chiar dacă ter Stegen aproape că agățase mingea cu degetele! Cât despre Vinicius, iată un tânăr peste orice omolog de la Barça, a șarjat continuu apărarea adversă, dar cred că i-o fi spus cineva să joace mai mult pentru echipă, așa că a pasat și când nu trebuia.

Concluzia este că Real a devenit principala favorită la titlu, având program mai ușor decât pretendentele, care mai au și meci direct, în care cel puțin una va pierde puncte. Problema e cea enunțată de Zidane, s-a ajuns la limita rezistenței fizice. Totuși, nucleul de trei de la mijloc nu poate juca impecabil 50 de meciuri pe sezon! Cred că returul cu Liverpool va fi mai greu decât lasă impresia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Arca lui Zizou.
 Vizualizări articol: 1346 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Arca lui Zizou5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei