Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 12 apr 2021 - Anul XXVI, nr. 85 (7697)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Campanie de plantare arbori

Peste 500 de arbori ornamentali vor înfrumuseța străzile Sucevei, din această primăvară

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sute de arbori cu forme și culori deosebite vor înfrumuseța din această primăvară municipiul Suceava, atât la aliniamentele stradale, de-a lungul arterelor principale, cât și pe spațiile verzi de prin cartiere.

Campania de plantare de arbori a început din zona centrală a municipiului, din zona parcului situat vizavi de Palatul Administrativ, unde au fost plantate câteva exemplare de brad argintiu, care au înlocuit vechii brazi ornamentali, uscați în urma unui atac al gândacilor de scoarță. De asemenea, în parc au fost completate speciile ornamentale existente cu alte exemplare de salcâmi decorativi, care vor încânta simțurile trecătorilor, în fiecare primăvară.

“A început în orașul nostru campania de plantare a arbuștilor și florilor. Ne propunem să plantăm în această primăvară peste 500 de arbuști din speciile: brad alb, pin negru, arbori de lalea, platani, castani și pruni ornamentali. De asemenea, vom planta 319.300 fire de flori din soiurile: begonia, petunia, dalia, pansele și crăițe.

Pregătim și un număr de 36.300 de ghivece cu soiurile: Canna Indica, gura leului, gazania, dalia, salvia și mușcate.Cea mai mare parte a acestor răsaduri sunt produse în sera proprie”, a spus primarul Sucevei, Ion Lungu.

În fiecare an, acțiunile de toaletare a arborilor și de îndepărtare a celor uscați sau care reprezintă un pericol sunt urmate de acțiuni de plantare, numai în toamna anului trecut fiind înrădăcinați 710 arbori noi.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 500 de arbori ornamentali vor înfrumuseța străzile Sucevei, din această primăvară.
 Vizualizări articol: 1324 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Peste 500 de arbori ornamentali vor înfrumuseța străzile Sucevei, din această primăvară3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei