Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 27 mar 2021 - Anul XXVI, nr. 72 (7684)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

La 3 ani de la ultima vizită

Străzile din Suceava și Câmpulung Moldovenesc vor fi din nou actualizate pe Google Street View

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mașinile Google Street View au revenit de vineri în România și vor ajunge, în următoarele luni, în peste o sută de localități, inclusiv la Suceava și Câmpulung Moldovenesc, cu scopul de a actualiza pe Google Maps imaginile Street View din orașe, șosele și autostrăzi. Acestea au mai fost în Suceava în 2019, când au și fost surprinse în imagini, de către suceveni, chiar în centrul municipiului, iar anterior, în 2012.

Preluarea de imagini 360 de grade Street View în România a început de vineri, 26 martie, iar mașinile Google vor acoperi zone și localități din toată țara, de la București, Constanța, Călărași, Ploiești, Onești sau Pașcani, până la Sibiu, Cluj, Sighetul Marmației sau Arad.

Cu ajutorul Street View, oamenii pot vizualiza imagini din numeroase locuri ale lumii, fie șosele, orașe, monumente istorice, repere culturale, natura sălbatică (pe pământ, pe sau în apă) și chiar spațiu. Serviciul este disponibil și în Google Earth și aplicația Google Maps pentru telefoanele mobile.

Până acum Google a preluat peste 16 milioane de kilometri de drumuri cu imagini Street View, o distanță care ar putea înconjura globul de mai mult de 400 de ori.

Serviciul Street View este disponibil în România începând cu anul 2010, când au fost publicate primele imagini din cele mai importante orașe pe Google Maps. Acoperirea Street View la nivelul întregii țări s-a realizat în acel an, atunci când au fost preluate imagini de pe 40.000 de km de drumuri, 39 de orașe și sute de obiective turistice.

Extinderea serviciului la nivel național a continuat constant, fiind actualizate imaginile din marile orașe și adăugate diferite obiective turistice, precum: Salina Turda, Castelul Bran, Cetatea Alba Iulia, Muzeul Național Brukenthal sau fluviul Dunărea.

Cea mai recentă actualizare a imaginilor Street View în România a avut loc în anul 2019, când au fost preluate imagini din cele mai importante orașe și zonele adiacente acestora, dar și șoselele care le conectează. În 2018, în parteneriat cu WWF România (World Wildlife Fund), peste 1.500 de kilometri de canale și drumuri din Delta Dunării au fost fotografiate, pentru ca orice persoană cu o conexiune la internet să poată explora virtual frumusețile locului prin imaginile Street View.

La nivel mondial, serviciul Street View este disponibil, în prezent, în peste 85 de țări, inclusiv în Arctica și Antarctica.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Străzile din Suceava și Câmpulung Moldovenesc vor fi din nou actualizate pe Google Street View.
 Vizualizări articol: 1848 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Străzile din Suceava și Câmpulung Moldovenesc vor fi din nou actualizate pe Google Street View5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei