Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 27 mar 2021 - Anul XXVI, nr. 72 (7684)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Soluție

Încă un angajat de la Permise și Înmatriculări scapă de arest preventiv

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Magistrații de la Curtea de Apel Suceava au decis să pună în libertate încă un angajat de la Serviciul Permise și Înmatriculări. Judecătorii au admis contestația depusă de Gheorghe-Ionel Perijoc și au înlocuit măsura arestului preventiv cu arestul la domiciliu. Față de alți doi inculpați din dosar, comisarul-șef Radu-Ionuț Obreja și instructorul auto Florin Bolohan, din Fălticeni, s-a decis să le fie prelungite mandatele de arestare cu încă 30 de zile. Soluția de vineri este definitivă. Practic, din ”lotul” trimis după gratii la finele lunii noiembrie a anului trecut acum se mai află în arest preventiv doar cele două persoane. Din acest dosar au fost eliberați rând pe rând Cristian Blîndu, Nicolae-Cezar Macoviciuc, Leon-Ionuț Mihăiescu, Iulian-Florin Mihăiescu, Costică Boicu, Ionică Mirăuță, Anamaria Pascal, Paul Alexandru Butnariu și Silviu Lucian Pandelea, care sunt cercetați sub control judiciar. O altă persoană care este pusă sub acuzare, Radu Popovici, a fost plasată în arest la domiciliu.

Procurorii DNA Suceava au explicat că ”lotul” de la Permise și Înmatriculări pusese pe picioare o adevărată rețea prin care era fraudat examenul pentru obținerea permisului de conducere, iar principalele persoane implicate au obținut sume uriașe de bani primite cu titlu de mită.

”Cum se conturase și anterior în cauză, suma minimă pentru favorizarea candidatului era de 200 de euro, iar în funcție de abilitățile deținute de către candidat, precum și vârsta sau sexul acestuia, suma putea urca la 1.200 de euro. Potrivit declarațiilor date de martori, suma de 1.200 de euro garanta promovarea examenului, indiferent de cunoștințele practice deținute de către candidat. Cu privire la această coordonată a fraudării probelor practice, se evidențiază faptul că în urma efectuării perchezițiilor domiciliare, la domiciliile multora dintre inculpați au fost identificate înscrisuri referitoare la persoane care au susținut proba teoretică și care, din probele administrate până în prezent, fără tăgadă, au remis sume de bani pentru a le fi facilitată promovarea probei menționate. Astfel, în raport de aceste elemente, urmează ca în perioada imediat următoare să se stabilească, prin intermediul audierilor, circumstanțele susținerii și promovării examenelor de către anumiți candidați, probatoriul ce urmează a fi administrat fiind raportat la toți agenții examinatori”, au arătat procurorii DNA.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Încă un angajat de la Permise și Înmatriculări scapă de arest preventiv.
 Vizualizări articol: 2143 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Încă un angajat de la Permise și Înmatriculări scapă de arest preventiv0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei