Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 27 mar 2021 - Anul XXVI, nr. 72 (7684)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Activități

O săptămână dedicată copiilor cu sindrom Down, la DGASPC Suceava

În fiecare an, Ziua Internațională a Copiilor cu sindrom Down este marcată la nivelul serviciilor de specialitate din cadrul DGASPC Suceava prin activități cu copiii, de-a lungul mai multor zile.

Pe 20 martie, la webinarul - prolog la Campania de informare și sensibilizare „Însorind Copiii Soarelui”, eveniment organizat de Inspectoratul Școlar Județean Suceava, a participat din partea DGASPC Suceava Elena Agavriloai, în calitate de psiholog la Centrul de Recuperare Neuropsihomotorie „Blijdorp - O nouă viață”, care a fost invitată să prezinte pe scurt terapii, activități și acțiuni organizate pentru acești copii și tineri și nu numai.

 Cu acest prilej s-a menționat faptul că DGASPC Suceava organizează diverse acțiuni pentru copiii și tinerii cu dizabilități: spectacol și expoziție în ziua de 3 Decembrie - Ziua internațională a persoanelor cu dizabilități, premieri și asigurarea participării copiilor și tinerilor la Special Olympics în România și la alte concursuri și evenimente de acest gen, tabere, drumeții, marșuri de conștientizare a societății referitor la integrarea persoanelor cu dizabilități în societate.

 În cadrul complexului Blijdorp - O Nouă Viață se asigură servicii de kinetoterapie, logopedie și evaluare și consiliere psihologică pentru copii, dar și consiliere, la cerere, a părinților pentru îmbunătățirea relației cu copiii lor. Se asigură programe socio-educative, de dobândire de abilități de viață independentă pentru ca aceste persoane să obțină potențialul lor maxim. În cadrul centrului pentru adulți, aceștia au ocazia să-și dezvolte abilități care să le permită integrarea socio-preofesională, prin participarea la  ateliere de lut, cusut, confecționare hârtie nouă, ateliere de confecționat felicitări și obiecte de artizanat, educație pentru viață, îngrijire personală.

Specialiștii noștri susțin ideea că acești copii se pot dezvolta armonios în propria familie, nu trebuie instituționalizați în instituții de profil, decât în cazurile de abandon, neglijență sau abuz asupra copilului.

Colega noastră a propus organizarea de întâlniri cu specialiștii, în unitățile de învățământ, pentru sensibilizarea opiniei elevilor, pentru a conștientiza faptul că există posibilități de integrare școlară și socială a copiilor cu dizabilități în mijlocul lor, la școală, și în cadrul activităților extrașcolare, însă acest lucru ține de o dezvoltare a empatiei și a inteligenței emoționale ale fiecăruia dintre noi.

Începând cu data de 21 martie, în cadrul centrelor noastre au loc diverse acțiuni dedicate copiilor cu sindrom Down:

La  Centrul de servicii multifuncționale pentru copilul aflat în dificultate Gura Humorului - Apartament nr.10, fetele noastre au purtat şosete desperecheate în semn de susţinere pentru persoanele cu sindrom Down.

Asocierea cu şosetele se datorează asemănării cromozomilor cu nişte perechi de şosete.

Pe pagina de Facebook a Direcției au fost postate fotografii, în semn de solidaritate cu persoanele cu sindrom Down, care se caracterizează printr-o dezvoltare congnitivă, fizică şi comportamentală mai lentă, însă acest lucru nu le împiedică să fie foarte afectuoase, să facă sport, să meargă la şcoală sau să îmbrăţişeze o profesie, în funcţie de dezvoltarea abilităților.

„Fii SOCKSY pentru o zi!” este o campanie inițiată de Special Olympics România, ce încurajează purtarea șosetelor desperecheate, pe 21 martie, de Ziua Sindromului Down; Ziua mondială a Sindromului Down a fost marcată și de beneficiarii Centrului de servicii multifuncționale pentru copilul aflat în dificultate Fălticeni, fiind, de asemenea, un prilej pentru a conștientiza problemele cu care se confruntă cei ce suferă de această afecţiune și de a găsi soluții pentru a fi integrați în societate;

În cadrul Centrului de Recuperare Neuropsihomotorie „Blijdorp-O nouă viață”se desfășoară „Săptămâna sindromului Langdon-Down”, în perioada 22 - 26 martie 2021, specialiștii noștri propunându-și să realizeze o mică incursiune în viața și activitatea copiilor și tinerilor cu trisomie 21 din Blijdorp, în fiecare zi fiind dezbătută o tematică anume.

O societate poate fi considerată civilizată în funcție de cum își tratează copiii, bătrânii, persoanele vulnerabile, dar și animalele și mediul.

Vă invităm să fim împreună parte la construirea unei societăți civilizate, pentru toți copiii noștri și pentru un viitor mai bun.

(Georgeta Nadia Crețuleac, director executiv DGASPC Suceava) 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O săptămână dedicată copiilor cu sindrom Down, la DGASPC Suceava.
 Vizualizări articol: 1314 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
O săptămână dedicată copiilor cu sindrom Down, la DGASPC Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei