Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 mar 2021 - Anul XXVI, nr. 64 (7676)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Proces

Primul caz în care autorul unei agresiuni asupra unui activist de mediu este trimis în judecată

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți au trimis recent în judecată un bărbat din Marginea, administratorul unei firme de exploatare lemn, pentru săvârșirea infracțiunii de distrugere, victimă fiind activistul de mediu Dănuț Ghinghiloschi, cel care acționa împreună cu Daniel Bodnar până la accidentul în care ultimul a fost rănit grav.

Din datele noastre, este primul caz de lovire sau distrugere din cele sesizate de activiștii de mediu în ultimele luni în care s-a dispus trimiterea în judecată a autorului.

Inculpatul din acest caz se numește Liviu Olărean, are 29 de ani și este patronul unei firme de exploatare lemn din Marginea. În acest caz lucrurile au fost foarte clare, momentul în care Olărean lovește cu un ciocan silvic în geamurile mașinii activistului fiind înregistrat video. Activistul de mediu a sesizat chiar că i s-a pus viața în pericol, având în vedere că interiorul mașinii s-a umplut de cioburi de sticlă, însă încadrarea faptei a rămas la infracțiunea de distrugere. El a reclamat un prejudiciu de 300 de euro în urma acțiunii de distrugere.   

 

Firul evenimentelor. Activistul a urmărit un camion până în curtea unei societăți 

Pe 12 noiembrie 2020, Dănuț Ghinghiloschi, în vârstă de 24 de ani, din orașul Solca, a sesizat poliția că o persoană i-a vandalizat mașina în curtea societății SC Holz Transport SRL Marginea.

Activistul se afla la volanul unui autoturism marca BMW X6, cu volan pe partea dreaptă, înmatriculat în Marea Britanie, și a observat un camion care tracta o remorcă pe raza localității Rădăuți. Atât camionul, cât și remorca erau supraîncărcate cu lemne, a apreciat activistul. Tânărul a plecat în urmărirea camionului, dinspre Rădăuți spre Marginea, continuând urmărirea până în curtea SC Holz Transport SRL Marginea, unde șoferul autoutilitarei a oprit. 

Ulterior, în timp ce era la volan, activistul a văzut cum de el și de mașină se apropie un bărbat furios, cu un ciocan în mână.

”Ce filmezi mă mu....le”, a spus agresorul, după care a lovit cu ciocanul de dimensiuni mari în geamul lateral al mașinii.  

Activistul a accelerat pentru a se îndepărta, dar agresorul a lovit în geamul portierei dreapta spate, pe care l-a spart. Arma albă a căzut pe bancheta din spate.

Activistul pare să fi forțat și el nota cu această urmărire și cu intrarea în curtea societății, însă asta nu scuză în vreun fel actul de distrugere și de amenințare.

Liviu Olărean (29 de ani), din comuna Marginea, administratorul societății SC Oliver Truck SRL Marginea, a fost reținut 24 de ore în arest, în urma faptei de distrugere.

Partea vătămată din acest dosar, Dănuț Ghinghiloschi, este cel care se afla la volanul BMW-ului X6, în ziua de 20 ianuarie 2021, când a avut loc gravul accident rutier de la Sucevița, în care a fost rănit Daniel Bodnar. Atunci, Dănuț Ghinghiloschi a pierdut controlul asupra mașinii BMW X6, aceasta lovind violent mai multe obstacole.

Daniel Bodnar se află și acum în recuperare, pentru a-și recăpăta funcția locomotorie.

Ghinghiloschi a continuat să fie implicat în acțiuni pe linie de activism și după accidentul lui Daniel Bodnar.

Procesul privind fapta de distrugere a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Rădăuți. Inculpatul se bucură de prezumția de nevinovăție, până la o decizie definitivă a instanțelor de judecată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primul caz în care autorul unei agresiuni asupra unui activist de mediu este trimis în judecată.
 Vizualizări articol: 2679 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Primul caz în care autorul unei agresiuni asupra unui activist de mediu este trimis în judecată3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei