Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 mar 2021 - Anul XXVI, nr. 64 (7676)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

„Antrepozitul frigorific”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

“În aşteptarea linie ferate”

Una din anomaliile cele mai mari este completa izolare a Bucovinei de Ardealul transcarpatin. Ca să ajungi din Cernăuţi la Satu Mare sau Oradea trebuie să călătoreşti, ca un prizonier, într’un vagon sigilat prin Polonia şi Cehoslovacia. Ca să te scuteşti de acest calvar, trebuie, pe de altă parte, să faci ocolul României, prin Aiud şi Ploieşti. Traficul însă între Bucovina şi Ardeal nu este un trafic de plăcere. Sunt atâtea motive de ordin economic care ridică această problemă la un imperativ absolut. Vinovaţii sunt „ai noştri”, societăţile noastre din Bucovina. Căci o solidară şi energică şi înainte de toate stăruitoare intervenţie colectivă a celor ce reprezintă provincia noastră ar fi dus, de mult, la soluţionarea acestei vitale probleme. Din nou se zvoneşte că realizarea liniei Ilva Mică - Vatra Dornei este serios luată în considerare”.

„Viaţa Bucovinei”, Anul II, nr. 3, Martie 1931.   

 

„Antrepozitul frigorific”

Cu o lună înainte de termenul prevăzut, ca urmare a eforturilor conjugate ale constructorilor şi beneficiarului, pe platforma industrială din zona de vest a Sucevei a fost dat în funcţiune un nou obiectiv: antrepozitul frigorific aparţinînd Fabricii de conserve şi semipreparate din carne de la Şcheia. Noua unitate este destinată conservării prin frig a materiei prime pentru industrializare şi produse finite. Uzina de frig este dotată cu utilaje de producţie românească, procesul tehnologic fiind în mare parte automatizat. Pentru o folosire cît mai raţională a spaţiilor de producţie, depozitarea se va face prin paletizare şi exploatarea acestora pe dimensiuni verticale. Este de menţionat că în actualul cincinal platforma industrială de aici se va mai întregi cu o unitate de congelare a legumelor şi fructelor, un centru de condiţionare şi îmbuteliere a vinurilor - ambele aflate în construcţie - precum şi cu o modernă fabrică de bere”.

„Zori noi”, Anul XXVI, nr. 7526, Suceava, Joi 2 martie 1972.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Antrepozitul frigorific”.
 Vizualizări articol: 1106 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
„Antrepozitul frigorific”5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei