Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 mar 2021 - Anul XXVI, nr. 64 (7676)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

PRO SĂNĂTATE

Beneficiile postului asupra sănătății

Postul nu este doar cea mai veche metodă de combatere a bolilor, dar și cel mai bun remediu, deoarece nu are efecte secundare. Postul este cel mai natural și cel mai autentic proces de purificare a corpului fizic. Instinctul de a ține post atunci când corpul este rănit sau bolnav rezidă chiar în memoria celulară a organismului. Motivul pentru care animalele bolnave sau rănite refuză să mănânce este acela că instinctul lor de supraviețuire preia controlul asupra senzației de foame. În acest fel, forța lor vitală folosită în mod normal pentru digerarea și asimilarea hranei se poate concentra asupra locului rănit, purificând și vindecând corpul.

Acei promotori ai fricii continuă să se cramponeze de ideea că trebuie să mănânci ca să-ți păstrezi puterea și că, dacă te abții de la mâncare, riști să te îmbolnăvești și să mori. Lucrurile se petrec însă exact pe dos! Singurul disconfort care poate apărea în timpul postului se datorează exclusiv obișnuinței noastre. După primele trei zile de post, acesta devine însă din ce în ce mai ușor de dus. Pofta de mâncare dispare, nivelul de energie crește, iar mintea devine din ce în ce mai lucidă.

Mulți din cei care postesc au relatat că memoria le devine mai bună, încep să își amintească nume, locuri și evenimente la care nu s-au mai gândit de ani de zile. Mintea lor a devenit extrem de lucidă și mai luminoasă, ca și cum un nor negru s-ar fi ridicat de pe ea, iar problemele care cândva îi îngrijorau au putut fi rezolvate cu ușurință.

Dacă suntem încărcați cu otrăvuri toxice, postul va începe să le elimine, simțind un oarecare disconfort, dar această experiență este trecătoare și nu trebuie privită cu îngrijorare. Ea nu înseamnă altceva decât că postul își produce efectele pozitive. La urma urmelor, principalul său scop este tocmai acela de a purifica organismul de toxinele și de otrăvurile acumulate în el. De aceea, dacă avem o stare temporară de rău, este indicat să ne spunem: „Această stare va trece de îndată ce toxinele vor fi eliminate din corpul meu”.

Majoritatea oamenilor sunt sclavii produselor alimentare pe care le consumă. Ei simt nevoia de a consuma zilnic un mic dejun, un prânz și o cină, fără să facă niciodată pauză. Indiferent dacă le este foame sau nu, ei continuă să mănânce, împovărându-și astfel corpul. Partea proastă este că cea mai mare parte din produsele pe care le consumă sunt extrem de sărace din punct de vedere nutrițional. În aceste condiții, nu este deloc de mirare că organismele lor sfârșesc prin a ceda. Unul dintre cei mai mari promotori ai nutriției corecte, profesorul Arnold Ehret, a spus: „Viața privită din punct de vedere nutrițional este o tragedie”, adevăr trist, reflectat inclusiv de proverbul: „Omul își sapă groapa cu cuțitul și furculița!” Într-adevăr, foarte mulți oameni nu acordă niciodată stomacului lor o pauză. Ei continuă să se îndoape cu mâncare, suprasolicitându-și sistemul digestiv și funcția de eliminare prin excesele lor alimentare. Această suprasarcină silește sistemul digestiv și cel de eliminare să muncească până la epuizare, iar în final să cedeze. Întregul corp devine astfel suferind. În lume există milioane de oameni care suferă de oboseală din acest motiv.

Postul micșorează capacitatea stomacului, iar noi ne vom vei simți mai ușori, vom arăta mai bine și vom dispune de mai multă energie consumând doar jumătate din mesele cu care eram obișnuiți. Ochii încep să strălucească, iar pielea își recapătă elasticitatea. Alimentele vor căpăta un gust mai bun, iar fructele și legumele ni se vor părea mai bune la gust, căci simțul gustului ne va fi în mare măsură revitalizat. Corpul nostru va deveni plin de energie și la sfârșitul zilei vom dormi profund și adânc. În pofida prejudecăților populare, corpul dispune de mai multă, nu de mai puțină energie după un post. Atunci când ne purificăm corpul și mintea, ne simțim automat mai aproape de Dumnezeu. Această putere interioară ne face să gândim pozitiv, să fim optimiști. Mai mult decât atât, starea de spirit devine pozitivă, căci corpul se simte mai ușor și mai sănătos, nemaifiind împovărat de otrăvuri și de toxine pe care nu le poate elimina. Programul de post elimină în mod regulat aceste toxine, revitalizând astfel sângele și organele corpului.

 

Psiholog Mihai Moisoiu

Tel. 0753937223

www.mihaimoisoiu.ro

E-mail: mmmoisoiu@gmail.com

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Beneficiile postului asupra sănătății.
 Vizualizări articol: 2528 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 36 voturi
Beneficiile postului asupra sănătății5.0536

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei