Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 mar 2021 - Anul XXVI, nr. 64 (7676)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Protest

Minerii de la Crucea s-au blocat în subteran și vor să intre în greva foamei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ortacii de la minele de uraniu din județul Suceava s-au blocat în subteran ieri după-amiază. Mai mult, protestatarii amenințau că vor intra în greva foamei dacă nu le vor fi satisfăcute revendicările. Protestul spontan a început miercuri dimineață la exploatările de la Crucea și Botușana. Inițial, oamenii s-au adunat afară, iar mai apoi au decis să se blocheze în interiorul minelor.

În subteran se află circa 160 de mineri, dar acțiunea are sprijinul tuturor angajaților Sucursalei Crucea a Companiei Naționale a Uraniului. În total, la Sucursala Crucea a CNU lucrează circa 300 de persoane. Oamenii sunt nemulțumiți că nu și-au primit salariile de două luni. Mai mult, minerii reclamă că nu au încasat de un an de zile nici suplimentul alimentar antidot, în valoare de 30 de lei/zi. Reprezentanții sindicatelor s-au deplasat la București, unde au loc discuții cu reprezentanții Ministerului Energiei, dar și cu cei din conducerea Companiei Naționale a Uraniului.

Prefectul de Suceava, Iulian Cimpoeșu, a declarat că urmărește situația de la Crucea. ”Nu am fost contactat nici de reprezentanții Ministerului Energiei, nici de cei ai sindicatelor. Pentru mine este clar că mingea este în terenul celor de la Ministerul Energiei, care trebuie să ia o decizie. Iau în calcul și o deplasare la Crucea pentru discuții cu oamenii nemulțumiți, dar sper că situația se va rezolva pe cale amiabilă”, a precizat Iulian Cimpoeșu.

Minele de uraniu din județul Suceava sunt ultimele care mai funcționează pe teritoriul României. Acestea urmează să fie închise în perioada următoare, sens în care s-a depus la Agenția de Protecția Mediului documentația aferentă pentru obținerea autorizației de mediu. De-a lungul timpului, la minele de uraniu de la Crucea și Botușana au avut loc mai multe acțiuni de protest. De fiecare dată, motivul a fost același, respectiv neplata drepturilor salariale. Ca și acum, au fost episoade în care minerii s-au blocat în subteran, acolo unde au stat până revendicările le-au fost rezolvate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Minerii de la Crucea s-au blocat în subteran și vor să intre în greva foamei.
 Vizualizări articol: 2458 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Minerii de la Crucea s-au blocat în subteran și vor să intre în greva foamei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei