Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 mar 2021 - Anul XXVI, nr. 64 (7676)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Dezvoltare

Deputatul Ioan Balan vrea ca firmele românești să fie sprijinite pentru a deveni puternice și competitive

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan este de părere că antreprenorii români trebuie susținuți pentru a deveni puternici și competitivi, iar în acest fel să facă față firmelor concurente din Occident.

”Constatăm cu satisfacție că avem operatori economici care construiesc infrastructură la o calitate superioară față de firme mari din străinătate, că unii producători de alimente sau textile sunt deosebit de bine apreciați în țară sau peste hotare, că domeniul tehnologiei informației a devenit un adevărat brand de țară, grație tinerilor care inovează în industria software. Cu toate acestea, cred că suntem cu toții de acord că antreprenorii români nu se pot dezvolta mai repede și mai bine și nu pot rezista la nesfârșit concurenței puternice din UE, fără un sprijin direct și susținut al statului român. Dacă ne uităm la firme puternice din Vestul continentului și ne întrebăm cum de au reușit să devină așa competitive, ar trebui să știm că ele au fost și sunt susținute de guvernele lor să se dezvolte”, a arătat Ioan Balan.

Deputatul sucevean spune că pentru sprijinirea firmelor locale s-au făcut deja pași importanți. Mai exact, guvernarea PNL a reușit să elimine în anul 2020 accizele suplimentare, taxele aberante pentru anumite sectoare și impozitele nejustificate pentru contractele parțiale de muncă. În plus, nici în acest an, în ciuda contextului economic dificil, niciun impozit nu se majorează și nici alte poveri fiscale nu apar.

”Mai mult, a fost demarat un amplu proces de debirocratizare și de informatizare, care înseamnă reducere de costuri și de timp pentru operatorii economici. Tot în sprijinul economiei românești, programele sectoriale de granturi pentru IMM-uri și accesul mult mai ușor la credite garantate de stat, creează toate condițiile pentru firmele românești să se poată dezvolta, să poată deveni mai competitive, să poată să vândă mai mult și să își răsplătească angajații cu salarii comparabile cu cele din statele dezvoltate din UE. Îmi doresc foarte mult ca și cele peste 30 de miliarde de euro pe care România le va utiliza prin Planul Național de Redresare și Reziliență să contribuie direct la dinamizarea și dezvoltarea capitalului autohton, pentru că pe firmele românești ne putem bizui la greu. O țară fără firme naționale puternice nu se poate”, a mai spus Ioan Balan.

Parlamentarul liberal a mai precizat că în cursul anului trecut, Guvernul liberal a reușit nu doar să mențină lucrurile pe linia de plutire, ci chiar am ajuns în situația de a avea creștere economică. Ioan Balan este de părere că această creștere nu ar fi fost posibilă dacă nu ar fi existat mii de întreprinzători români, care s-au încăpățânat să-și salveze afacerile și să protejeze locurile de muncă ale angajaților, cu sacrificii și pierderi încă greu de estimat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputatul Ioan Balan vrea ca firmele românești să fie sprijinite pentru a deveni puternice și competitive.
 Vizualizări articol: 965 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Deputatul Ioan Balan vrea ca firmele românești să fie sprijinite pentru a deveni puternice și competitive0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei