Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 15 mar 2021 - Anul XXVI, nr. 61 (7673)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

PRO SĂNĂTATE

Scapă prin post de obiceiul de a fuma, de a bea alcool și cafea

Marea majoritate a oamenilor sunt dependenți de o formă de otravă sau alta, îndeosebi de tutun, de alcool, unele băuturi carbogazoase, droguri și cafea. Toate aceste produse conțin substanțe toxice extrem de periculoase, deși știința se focalizează îndeosebi asupra pericolelor generate de fumat. Fiecare pachet de țigări conține afișat următorul avertisment: „Fumatul dăunează grav sănătății tale și a celor din jur”. Savanții din întreaga lume au studiat efectele consumului de tutun asupra oamenilor. Concluzia lor a fost că nimeni nu ar trebui să mai fumeze! Din păcate, foarte puțini sunt cei care îi ascultă. Corpul nostru nu are putere de decizie și acceptă orice. Mintea este însă cea care trebuie să fie puternică pentru a ne menține într-o stare de sănătate optimă.

Corpul este nevoit să accepte monoxidul de carbon și nicotină din țigări, alcoolul și cafeina din cafea sau din anumite ceaiuri. El nu dispune de niciun mecanism pentru a procesa aceste otrăvuri periculoase. În mod regretabil, milioane de oameni se sinucid lent folosind aceste produse.

Orice om care dorește să se elibereze de aceste obiceiuri proaste care îl fac să consume substanțe ce stimulează și dezechilibrează grav sistemul nervos central trebuie să înceapă să postească. Postul este principalul  mijloc de salvare pentru cei care doresc să scape de lanțurile acestor obiceiuri periculoase.

Unii cercetători prezic că tutunul va ucide un miliard de oameni în secolul XXI. 90% dintre noii fumători sunt copii și adolescenți, iar procentul celor care se apucă de fumat este în creștere.

Motive pentru a te lăsa de fumat! Fumatul activ și pasiv, inclusiv cel de marijuana, va ucide mai devreme sau mai târziu o cincime din oamenii care trăiesc în țările dezvoltate, respectiv circa 250 de milioane de oameni. Dintre cei care fumează, o treime sau chiar jumătate riscă să moară din cauza unor boli legate de fumat: cancer, boli de inimă etc. Speranța medie de viață a fumătorilor este mai mică cu 9 sau mai mulți ani. Foarte multe cancere și cataracta au printre cauzele lor fumatul. Fumatul stimulează și deprimă în același timp, în funcție de starea de spirit a fumătorului. Un fumător mediu, care fumează un pachet pe zi, trage în piept aproximativ 70.000 de doze otrăvitoare de nicotină în fiecare an. „Fumatul pasiv” îi poate ucide pe nefumători. El accelerează pulsul, ridică tensiunea sanguină și dublează cantitatea de monoxid de carbon din plămânii lor. Fumatul pasiv duce la ingerarea unei cantități mai mari de nicotină, gudroane și cadmiu - care provoacă hipertensiune, bronșită, emfizem pulmonar și astm - decât cel activ. Copiii fumătorilor se nasc de regulă cu o greutate mai mică, au o capacitate pulmonară redusă și mai multe probleme de sănătate. Bolile pulmonare precum astmul apar de două ori mai frecvent la copiii fumătorilor. Rata mortalității datorate cancerului la sân este cu 25-75% mai mare în cazul femeilor care fumează. Potrivit unui studiu efectuat de dr. Harvey Risch de la Universitatea Yale, femeile care fumează prezintă un risc de cancer pulmonar de două ori mai ridicat decât bărbații care fumează. Lungimea totală a vaselor de sânge din corpul uman este de 160.000 de kilometri. Fumatul îngustează aceste vase, privând corpul de oxigenul atât de necesar vieții.

Nivelul de nicotină și monoxid de carbon din sânge scade chiar din primele 12 ore de la renunțarea la fumat, iar inima și plămânii încep să se vindece. Toți fumătorii ar trebui să renunțe la acest obicei vicios care distruge viața, sănătatea, energia și frumusețea corpului.

Postul poate rezolva fără probleme orice dependență de tutun, alcool, droguri, cafea sau anumite băuturi carbogazoase. De îndată ce corpul se purifică, el nu mai tolerează vechile otrăvuri. La rândul ei, mintea devine mai puternică și mai limpede, și ajută corpul să respingă otrăvurile. Pe scurt, postul este de departe cea mai bună metodă de purificare a corpului, pe care îl menține sănătos și puternic!

 

Psiholog Mihai Moisoiu

Tel. 0753937223

www.mihaimoisoiu.ro

E-mail: mmmoisoiu@gmail.com

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Scapă prin post de obiceiul de a fuma, de a bea alcool și cafea.
 Vizualizări articol: 2969 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 31 voturi
Scapă prin post de obiceiul de a fuma, de a bea alcool și cafea5.0531

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei