Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 15 mar 2021 - Anul XXVI, nr. 61 (7673)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

DNA Suceava le interzice examinatorilor de la Permise să-și exercite profesia

Luni, 15 Martie 2021 (16:00:51)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În urma scandalului iscat de revenirea pe posturi a examinatorilor care sunt anchetați de DNA Suceava în dosarul șpăgilor de la Serviciul Permise și Înmatriculări, situația s-a schimbat, din nou, în mod radical, în cursul zilei de luni. Procurorul de caz a decis să impună noi obligații față de doi din cei patru examinatori, o măsură similară urmând să fie luată cel mai probabil marți și față de celelalte două persoane.

Într-un comunicat de presă, procurorii DNA Suceava au anunțat noile interdicții care îi vizează pe Leon-Ionuț Mihăiescu și pe Cristian Blîndu. Celor doi li s-a interzis să exercite profesia, meseria și să desfășoare activitatea în exercitarea căreia au săvârșit faptele, respectiv cea de agent examinator în cadrul SPCRPCIV Suceava.

În plus, celor doi li s-a atras atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive. Noile măsuri sunt valabile pentru o perioadă de 30 de zile.

Marți, vor fi audiați și se vor dispune măsuri similare, cel mai probabil și față de ceilalți doi examinatori, respectiv Nicolae-Cezar Macoviciuc și Iulian-Florin Mihăescu.

Inițial, instanța de judecată care a decis eliberarea celor patru și cercetarea lor sub control judiciar a impus doar măsuri care nu vizau activitatea profesională. Mai exact, aceștia aveau obligația de a nu părăsi limita teritorială a județului Suceava decât cu încuviințarea prealabilă a procurorului (în cursul urmăririi penale), a judecătorului de cameră preliminară (în procedura de cameră preliminară) a instanței în fața căreia se află cauza (în faza de judecată) cu obligația de a nu părăsi limita teritorială a României.

În acest fel, readucerea pe posturile de examinatori a celor patru persoane este blocată de procurorii DNA. Aceștia au considerat că agenții nu pot reveni pe posturile din care au comis faptele pentru care au fost reținuți, arestați și ulterior eliberați. Este vorba de fapte asociate celor de corupție, inclusiv cu luare de mită și spălare de bani. Procurorii au mai spus că persoanele în cauză au prezumția de nevinovăție până când se va da o decizie judecătorească.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului DNA Suceava le interzice examinatorilor de la Permise să-și exercite profesia.
 Vizualizări articol: 3624 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
DNA Suceava le interzice examinatorilor de la Permise să-și exercite profesia5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei