Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 15 mar 2021 - Anul XXVI, nr. 61 (7673)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

15 profesori de la şcolile din Păltinoasa şi Pârteştii de Sus au participat la seminarul „Lions Quest – Abilități pentru adolescenţă”

Luni, 15 Martie 2021 (10:39:49)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

15 profesori care predau la şcolile gimnaziale din localităţile Păltinoasa şi Pârteştii de Sus au participat, în perioada 12-14 martie, la seminarul online „Lions Quest – Abilități pentru adolescenţă”, organizat cu ajutorul platformei ZOOM, ȋn parteneriat cu Casa Corpului Didactic „George Tofan” Suceava şi Clubul Lions Suceava – formator acreditat Lions Quest fiind Alina Iosep.

După cum a precizat Marin Florin Ilies CD – Lions Quest România,

cercetările științifice arată că dezvoltarea abilităților socio-emoționale le permite copiilor/tinerilor să se integreze în grup, să își ducă la îndeplinire sarcinile, să facă față provocărilor apărute și să își formeze o personalitate armonioasă.

Programul Lions Quest, susțin profesorii participanți la seminar, „ne ȋnvață cum să organizăm activitățile de ȋnvățare ȋncât acestea să conducă la creșterea capacității de concentrare a atenției, dezvoltarea motivației pentru învățare, stabilirea de relații potrivite, atât cu ceilalți copii, cât și cu adulții, raportarea în mod potrivit la regulile stabilite la nivelul grupului.

Cadrele didactice din Păltinoasa şi Pârteştii de Sus au ȋnvățat, prin activități practice, cum îşi pot ajuta elevii să-și descopere propriul „euˮ, să își cunoască și să își gestioneze emoțiile, să interacționeze armonios cu ceilalți, să rezolve conflicte. De asemenea, în cadrul seminarului Lions Quest profesorii au învăţat cum să îşi ȋncurajeze elevii să se exprime, să analizeze diferite situații, să folosească jocurile de rol și poveștile terapeutice pentru a-i ajuta să-și clădească abilitățile socio-emoționale necesare pe tot parcursul vieții.

La final de seminar, mulțumirile se îndreaptă către directorii şcolilor gimnaziale din localităţile Păltinoasa şi Pârteştii de Sus, către prof. Elena Manuela David, directorul Casei Corpului Didactic Suceava, către membrii Clubului Lions Suceava – președinte Ioan Taşcă şi către Alina Iosep – formator acrediat Lions Quest.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 15 profesori de la şcolile din Păltinoasa şi Pârteştii de Sus au participat la seminarul „Lions Quest – Abilități pentru adolescenţă”.
 Vizualizări articol: 1716 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 4 voturi
15 profesori de la şcolile din Păltinoasa şi Pârteştii de Sus au participat la seminarul „Lions Quest – Abilități pentru adolescenţă”2.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei