Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 mar 2021 - Anul XXVI, nr. 59 (7671)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Miză tot mai mare

Concurs internațional de soluții solicitat pentru proiectul parcului Șipote

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Transformarea parcului Șipote într-o zonă de agrement a Sucevei riscă să devină o „cutie a Pandorei” pentru administrația suceveană, mai ales că realizarea proiectului depinde și de respectarea unor termene de înscriere pentru obținerea de fonduri europene.

După ce miercuri primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat că pentru a se pune punct discuțiilor pro și contra și numeroaselor propuneri venite din toate părțile (oricum imposibil de realizat toate) va fi organizat un concurs de proiecte, joi, viceprimarul USR, Teodora Munteanu, a ridicat ștacheta, solicitând concurs internațional de soluții.

“Apreciez deschiderea domnului primar Ion Lungu pentru demararea unui concurs de soluții privind proiectarea parcului Șipote. Apreciez, de asemenea, faptul că majoritatea partidelor din Consiliul Local au îmbrățișat aceeași opinie.

Poziția mea și a USRPLUS este clară: am propus în programul nostru electoral ca toate proiectele majore de arhitectură și de urbanism promovate de municipalitate să fie atribuite în viitor doar prin concurs de soluții. Ne ținem de cuvânt și susținem fără rezervă această abordare. Este timpul ca profesioniștii să decidă modul cum va arăta și cum va funcționa în viitor acest oraș, lăsând administrației locale doar sarcina de a obține finanțare pentru investițiile prezente și viitoare”, a spus Teodora Munteanu.

Viceprimarul municipiului Suceava a mulțumit public Ordinului Arhitecților din România și tuturor organizațiilor profesionale, academice și nonguvernamentale, precum și tuturor cetățenilor care s-au adresat în scris primăriei, formulând sugestii și recomandări privind proiectul de amenajare a parcului Șipote.

“Consider că municipiul Suceava nu este cu nimic mai prejos decât municipiile Cluj-Napoca sau Timișoara, care au finalizat cu succes concursuri de soluții organizate de foruri independente, acreditate profesional, precum Ordinul Arhitecților din România, prin departamentul OAR Concursuri. Urmând exemplul concursurilor de succes pentru proiectarea ansamblului urban <Cetățuia>, Parcului Etnografic <Romulus Vuia>, Parcului Feroviarilor (toate din Cluj-Napoca) sau Multiplexity (din Timișoara), consider că Primăria municipiului Suceava trebuie să încheie un parteneriat cu Ordinul Arhitecților din România pentru organizarea unui concurs internațional de soluții pentru proiectarea parcului Șipote. Ca lider al grupului consilierilor locali USR și ca viceprimar al municipiului Suceava, voi susține în Consiliul Local ca acest concurs de soluții să fie organizat transparent, cu profesionalism, respectând cele mai înalte standarde în domeniu. Pentru a ne asigura participarea la concurs a celor mai buni specialiști din țară și din străinătate, trebuie ca primăria, la rândul ei, să asigure un nivel de premiere motivant și echitabil, un juriu profesionist și imparțial, dar și o temă de proiectare impecabilă, în deplin acord cu concluziile ce vor fi trase în urma consultării publice și a consultării specialiștilor în domeniu”, a adăugat Teodora Munteanu.

Viceprimarul USR a menționat că a inițiat deja primele contacte cu reprezentanții departamentului Concursuri al Ordinului Arhitecților din România, urmând ca în următoarea ședința de Consiliu Local să prezinte date concrete despre condițiile necesare perfectării unui astfel de parteneriat.

Municipiul Suceava a obținut în 2020, prin transfer, 43 de hectare de teren din parcul Șipote, iar la amenajarea zonei de agrement se pot face doar construcții ușoare, fără a depăși ca suprafață construită 10% din suprafața totală.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Concurs internațional de soluții solicitat pentru proiectul parcului Șipote.
 Vizualizări articol: 964 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Concurs internațional de soluții solicitat pentru proiectul parcului Șipote0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei