Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 mar 2021 - Anul XXVI, nr. 59 (7671)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ziua verde

Angajații Gărzii de Mediu Suceava merg vineri dimineață la serviciu pe jos

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Angajații Gărzii de Mediu Suceava vor merge vineri dimineață la serviciu pe jos. Anunțul a fost făcut de Adriana Iordache, comisar-șef în cadrul Gărzii de Mediu Suceava, care a menționat că în acest fel salută și dau curs inițiativei ministrului Mediului, Tanczos Barna. Acesta a lansat campania ”Vinerea Verde”, prin care se încurajează utilizarea transportului alternativ de către angajații din instituțiile publice în scopul reducerii poluării și, implicit, a emisiilor de carbon. La Suceava, cei 14 angajați ai Gărzii de Mediu vor merge pe jos din sensul giratoriu de la ieșirea din municipiu și până la sediul instituției, urmând să procedeze similar și la plecarea acasă, la finalul programului.

”Ne confruntăm cu o mobilitate poluantă și aglomerată, motiv pentru care Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor dorește să instaureze în România Vinerea Verde, ca o inițiativă voluntară prin care invităm toți cetățenii să renunțe în ziua de vineri la deplasarea clasică cu mașină personală și să aleagă mijloace mai puțin poluante, poate chiar cu amprentă zero de carbon, mijloace de transport nepoluante însemnând trotinetă, mersul pe jos sau cele care sunt la îndemâna tuturor, mijloacele de transport în comun. Vinerea Verde este o invitație la un alt fel de comportament, o inițiativă care încearcă să schimbe mentalități”, a declarat ministrul Tánczos Barna.

Ministrul Mediului a mai anunțat că această inițiativă este o invitație la mișcare, atât pentru angajații Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor și angajații instituțiilor publice din subordine, dar și pentru cei din mediul privat.

”Este un exemplu dat de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și aș vrea să fie îmbrățișat și de celelalte instituții. Cei care vin cu alte mijloace de transport decât mașina proprie să aibă avantaje și să poată beneficia de parcare sau acces la instituția publică. Vom lucra împreună cu companiile private, cu ONG-urile, astfel încât mesajul să ajungă la fiecare cetățean și să fie multiplicat nu doar prin instituțiile publice, ci și prin companiile private. Vrem să instaurăm, de asemenea, o nouă cultură, o nouă gândire spre o mobilitate zero, cu zero emisii sau cu emisii cât mai mici”, a mai menționat Tanczos Barna.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Angajații Gărzii de Mediu Suceava merg vineri dimineață la serviciu pe jos.
 Vizualizări articol: 1213 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Angajații Gărzii de Mediu Suceava merg vineri dimineață la serviciu pe jos5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei