Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 mar 2021 - Anul XXVI, nr. 59 (7671)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Bucurie

Luca, Alexandru, Robert și Lucian, băieții născuți pe 9 martie de o suceveancă, iau în greutate și sunt bine

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cei patru bebeluși născuți prin cezariană în urmă cu două zile de o femeie din Șcheia, confirmată cu Covid-19, nu sunt infectați cu SARS-CoV-2. Ei au fost transferați la secția de prematuri a Maternității „Cuza Vodă” Iași.

Managerul Clinicii de Obstetrică – Ginecologie “Elena Doamna” Iaşi, spitalul în care a născut suceveanca, dr.Gabriel Martinescu, ne-a declarat, joi, că testele copiilor au avut rezultat negativ la coronavirus și că aceștia sunt bine, iau în greutate. Mama lor, care a fost testată pozitiv în data de 9 martie, se simte de asemenea bine, atât în urma operației, cât și în ceea ce privește evoluția Covid.

Contactată telefonic, femeia ne-a declarat că cei patru fii ai săi se vor numi Luca, Alexandru, Robert și Lucian și că este nerăbdătoare să-i vadă. „Abia aștept să-i văd și să îi iau în brațe”, a spus proaspăta mamă, conștientă că trebuie să mai aștepte acest fericit moment cel puțin până trec 14 zile de când ea a fost confirmată cu Covid-19. De asemenea, copiii, născuți la 34 de săptămâni și cu greutate între 1.400 și 1.800 de grame, trebuie să ajungă la greutatea normală.

Doctorul Martinescu a afirmat că „lucrurile intră de acum pe făgașul normal” și crede că mama ar putea fi externată în acest weekend sau cel mai târziu luni. Reamintim că nașterea cvadrupleților dintr-o mamă infectată cu SARS-CoV2 este o premieră în România, după cum a precizat doctorul Martinescu.

Mama în vârstă de 37 de ani s-a internat pe 8 martie știind că va naște tripleți și nu mică i-a fost mirarea când a adus pe lume patru copii, care au primit la naștere note între 7 și 9.

„Un caz ca al doamnei este foarte rar, unul la 100.000. Este prima de la noi din țară și ne bucură că, deși a fost o intervenție complexă și de durată, a decurs bine. Mama este acum foarte bine, este optimistă și mi-a spus că nu se simte obosită. Dimpotrivă, este nerăbdătoare să ajungă acasă”, a arătat dr. Martinescu. Acesta a mai precizat că sunt primii copii ai familiei.

Intervenția a fost dificilă nu numai din cauză că mama era infectată cu SARS-CoV-2, ci și pentru că avea trombocitopenie şi o operație anterioară la inimă – un defect septal atrial operat.

Doctorul Martinescu a spus că ultimul caz de cvadrupleți s-a petrecut la „Elena Doamna” în urmă cu 4 ani. „E un lucru rar și frumos. O minune”, a mai spus medicul ieșean.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Luca, Alexandru, Robert și Lucian, băieții născuți pe 9 martie de o suceveancă, iau în greutate și sunt bine.
 Vizualizări articol: 904 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Luca, Alexandru, Robert și Lucian, băieții născuți pe 9 martie de o suceveancă, iau în greutate și sunt bine0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei