Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 ian 2021 - Anul XXVI, nr. 10 (7622)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Accident groaznic

Doi suceveni au murit după ce un microbuz a derapat pe o porțiune de drum pe care erau semințe de floarea-soarelui

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un groaznic accident rutier s-a produs ieri dimineață pe DN 17, care leagă Suceava de Ardeal, la ieșirea de pe Mestecăniș spre Vatra Dornei. Doi suceveni au murit după ce microbuzul în care se aflau în total opt oameni, toți din județul Suceava, a fost scăpat de sub control într-o zonă de coborâre, pe drum în aliniament. Microbuzul urma să ajungă în Franța și abia plecase în cursă. Nu se poate vorbi așadar de oboseală, însă în acest caz a fost o altă mare problemă. La locul accidentului, pe o distanţă de aproximativ 500 de metri, pe carosabil erau semințe de floarea-soarelui, căzute dintr-un vehicul de marfă neidentificat, cel puțin în primă fază. Acestea au influențat în mod clar aderența părții carosabile. Așa se explică și de ce șoferul a pierdut controlul pe o porțiune de drum în linie dreaptă, înainte de o curbă la stânga.

 

Microbuzul a derapat, s-a rotit pe carosabil și s-a răsturnat

Miercuri dimineață, în jur de ora 7.40, Poliția municipiului Vatra Dornei a fost sesizată prin 112 că pe DN 17, în comuna Iacobeni, un microbuz care tracta o autoplatformă s-a răsturnat.

Din cercetări a rezultat că Silviu Dragoș Hojba, în vârstă de 32 de ani, din comuna Sadova, aflat la volanul unei autoutilitare Mercedes înmatriculate în Suceava, cu care circula pe direcția spre Vatra Dornei, pe o porțiune de drum în linie dreaptă și în pantă, pe carosabil umed, a pierdut controlul asupra direcției. Microbuzul a derapat, s-a rotit pe carosabil și a ajuns pe contrasens, unde s-a izbit violent în parapet și s-a răsturnat.

 

 

Cele două victime care au murit nu au avut șanse de supraviețuire

Pompierii militari care au intervenit la fața locului au constatat că doi bărbați au fost proiectați în exterior și erau prinși sub mașina răsturnată pe o parte, ambii fiind fără semne vitale.

Pentru Aurel Bodnar, în vârstă de 48 de ani, din comuna Breaza, și Constantin Luca, de 57 de ani, din Câmpulung Moldovenesc, nu se mai putea face nimic, ambii fiind declarați decedați la fața locului.

Cei doi se aflau pe partea dreaptă a mașinii, pe locul din dreapta față, respectiv dreapta spate. Având în vedere unde au fost găsiți, cei doi nu au avut șanse de supraviețuire.   

Șoferul a fost transportat la Spitalul Municipal Vatra Dornei, unde a fost diagnosticat preliminar cu traumatism toracic, traumatism de coloană lombară și contuzie de bazin. Acesta a fost internat pentru investigații suplimentare.   

Tânărul de 32 de ani care a condus autoutilitara a putut fi verificat cu etilotestul, rezultând că nu era băut.

 

Semințe de floarea-soarelui, pe o distanţă de jumătate de kilometru

La faţa locului, pe o distanţă de aproximativ 500 metri, au fost identificate seminţe de floarea-soarelui, acestea influenţând aderenţa părţii carosabile, care a devenit extrem de alunecoasă.

Polițiștii încercau să identifice autovehiculul la care nu a fost asigurată încărcătura, cauză din care s-au împrăştiat seminţele de floarea-soarelui pe partea carosabilă.

Ancheta este continuată de polițiștii de la Biroul Rutier Vatra Dornei, sub aspectul comiterii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă. Cercetările sunt deocamdată in rem, față de fapte, nu față de persoane.

2021 a început rău pe șoselele din județ, cu șase decese până acum.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi suceveni au murit după ce un microbuz a derapat pe o porțiune de drum pe care erau semințe de floarea-soarelui.
 Vizualizări articol: 4517 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 1 vot
Doi suceveni au murit după ce un microbuz a derapat pe o porțiune de drum pe care erau semințe de floarea-soarelui2.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei