Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 ian 2021 - Anul XXVI, nr. 10 (7622)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Majoritatea școlilor se vor redeschide pe 8 februarie

Joi, 14 Ianuarie 2021 (17:45:09)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Începând cu semestrul al II-lea, pe 8 februarie 2021, majoritatea școlilor se vor redeschide. Este declarația făcută de președintele Klaus Iohannis, la finalul unei ședințe pe care a convocat-o joi după-amiază, la Cotroceni, pe tema deschiderii școlilor. S-a propus revenirea la sistemul descentralizat care ține cont de evoluția pandemiei în fiecare localitate, însă decizia finală va fi luată pe 2 februarie. Președintele României, Klaus Iohannis,a comunicat că, în unanimitate, s-a ajuns la o concluzie extrem de importantă: „începând din semestrul II, din 8 februarie, majoritatea școlilor se vor redeschide, asta, evident, în condițiile în care pandemia evoluează aproximativ la fel ca în ultimele săptămâni. În semestrul II, în localitățile care se încadrează în scenariul verde, toate școlile se redeschid fizic, în localitățile din scenariul galben, merg în continuare copiii de grădiniță, copiii din ciclul primar și cei din clasele terminale”.

Conform edupedu.ro, președintele României a mai declarat că „în cazul în care localitatea intră în scenariul roșu, continuă să meargă la școală grădinița și ciclul primar. La început rămân acasă gimnaziul și liceele, dar continuă să meargă grădinițele și clasele primare, dar atunci când se trece de indicele 6, atunci școlile se închid și se merge în online”.

În ceea ce privește activitatea universităților, a spus președintele României, „aici se are în vedere că fiecare are specificul ei, decizia va fi luată la nivelul fiecărei universități, sunt liberi să se alinieze la scenariul după care funcționează și preuniversitarul”.

Pe 2 februarie, înainte să înceapă școala, va mai avea loc o reevaluare a situației pandemice și decizia finală va fi luată atunci. La ședința de joi au participat Klaus Iohannis, premierul Florin Cîțu, ministrul Sănătății – Vlad Voiculescu, ministrul Educației – Sorin Cîmpeanu, şeful Departamentului pentru Situații de Urgență – Raed Arafat, și directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică – Adriana Pistol.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Majoritatea școlilor se vor redeschide pe 8 februarie.
 Vizualizări articol: 1986 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Majoritatea școlilor se vor redeschide pe 8 februarie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei