Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 ian 2021 - Anul XXVI, nr. 10 (7622)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

“Ai grijă de ochii tăi!”, noul proiect al Rotary Club Suceava Cetate

Joi, 14 Ianuarie 2021 (17:38:27)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pandemia a schimbat radical modul în care copiii învață și își petrec timpul liber. Pe lângă timpul alocat cursurilor online, din considerente de diminuare a interacțiunii sociale, mulți părinți tind să relaxeze regulile privind timpul liber alocat jocurilor video, desenelor animate sau telefonului mobil în încercarea de a-i menține pe copii ocupați. În plus, copiii petrec tot mai puțin timp jucându-se în aer liber și sunt tot mai atrași de culorile și dinamica ecranelor.

Tocmai de aceea, la finalul lunii decembrie, Rotary Club Suceava Cetate a demarat proiectul intitulat “Ai grijă de ochii tăi!”.

Acesta constă într-un curs interactiv de educație oftalmologică în care participanții – elevii școlii, părinții lor și cadrele didactice - află de la reprezentanții Clinicii Oftalmologice Medoptic cum să își protejeze vederea în această perioadă în care petrecem foarte mult timp în fața ecranelor.

“Mai mult timp petrecut în fața ecranelor, fie pentru activitățile școlare, fie pentru distracție și conexiune, poate dăuna vederii copiilor, conducând la oboseala ochilor, dureri de cap și dificultăți de concentrare. Utilizarea în exces a ecranelor îi poate expune pe copii unui risc mai mare de a dezvolta diferite probleme oculare”, a precizat Liviu Trifina, managerul Clinicii Medoptic și coordonatorul acțiunii din partea Rotary Club Suceava Cetate.

Prima acțiune s-a desfășurat la Școala Gimnazială „Constantin Tomescu” din Pleșești, comuna Vulturești, județul Suceava, de cursul interactiv de educație oftalmologică beneficiind peste 35 de participanți.

Anca Trifina, medic specialist la Clinica Oftalmologică Medoptic, a afirmat că prin această sesiune s-a urmărit ca participanții să își însușească noțiuni de educație oftalmologică și modalități prin care își pot relaxa ochii obosiți. Printre aceste metode au fost amintite:

- adoptarea unei poziții corecte în bancă, cu spatele drept;

- vizualizarea ecranelor la o distanță de 60-70 de centimetri, cu ochii situați la 10 centimetri deasupra centrului ecranelor;

-adoptarea unei poziții care să permită scrisul și cititul fără modificarea poziției trunchiului;

-pauze regulate, în care nu se joacă pe calculator, tabletă sau telefon;

-aplicarea de lacrimă artificială cu protecție pentru razele UV;

-odihnă și somn;

-ore de joacă în aer liber, plimbări și sport;

-pentru fiecare 20 minute în care ochii au privit un ecran de aproape, aceștia trebuie relaxați privind minimum 20 de secunde la distanță mai mare de 6 metri;

-utilizarea ochelarilor cu lentile de protecție calculator și dispozitive digitale.

Pe lângă această sesiune interactivă, elevii de la Școala Primară Osoi, arondată Școlii Gimnaziale „Constantin Tomescu” din Pleșești, au beneficiat în toamna precedentă și de un control oftalmologic gratuit efectuat de specialiștii Clinicii Oftalmologice Medoptic.

Miopia tinde să se accentueze și să se accelereze în copilărie, iar miopiile mari asociază risc crescut de boală oculară la adult.

“Din anul 2019, încă de la înființarea asociației noastre, membrii Rotary Club Suceava Cetate sunt alături de elevii din Osoi. Aici derulăm activități pe linie de educație și sănătate, în concordanță cu direcțiile strategice asumate de clubul nostru. Astfel, controlul oftalmologic de care au beneficiat elevii și sesiunea de informare despre cum ne protejăm vederea fac parte din proiectul NOI, prin care urmărim să creăm premisa unei educații solide care să ofere șansa dezvoltării armonioase a acestor copii”, a declarat Vasile Varvaroi, președintele Rotary Club Suceava Cetate.

Acțiunile de acest gen vor continua și în alte unități de învățământ unde există disponibilitate în acest sens.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului “Ai grijă de ochii tăi!”, noul proiect al Rotary Club Suceava Cetate.
 Vizualizări articol: 1166 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
“Ai grijă de ochii tăi!”, noul proiect al Rotary Club Suceava Cetate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei