Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 26 nov 2020 - Anul XXV, nr. 279 (7584)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Demersuri

Florin Hrebenciuc solicită emiterea unei proceduri de votare cu urna mobilă pentru persoanele în carantină sau bolnavii de Covid

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Secretarul general adjunct al PMP Suceava, Florin Hrebenciuc, le solicită reprezentanților Biroului Electoral Județean emiterea procedurii de votare cu urna mobilă la alegerile parlamentare din data de 6 decembrie 2020. Florin Hrebenciuc a atras atenția că problema majoră a acestor alegeri va fi desfășurarea procesului electoral și, în mod particular, cu urna mobilă, care va trebui să circule la persoanele aflate în imposibilitatea de a se deplasa de la domiciliu sau din unitățile spitalicești către secțiile de votare.  

„Problematica atât a posibilității răspândirii virusului, cât și a desfășurării democratice a alegerilor este mult mai dificilă decât la alegerile locale, deoarece numărul persoanelor asimptomatice, dar netestate sau testate pozitiv, al celor aflate în autoizolare sau carantină și chiar al celor internate a crescut semnificativ față de finele lunii septembrie, rata de infectare fiind de cinci ori mai mare în prezent”, a spus Hrebenciuc. El a adăugat că mai sunt mai puțin de două săptămâni până la alegerile parlamentare din 6 decembrie și nu se știe încă procedura pentru urma mobilă. În aceste condiții, Florin Hrebenciuc a declarat că PMP Suceava solicită o informare clară cu privire la cum se va desfășura punctual procesul de votare în cazul persoanelor în carantină, izolare sau internate și care va fi numărul urnelor mobile pentru fiecare secție de votare. „Dacă va fi același număr ca la alegerile locale, respectiv o urnă la o secție, fără îndoială aceasta va fi insuficientă în cazul secțiilor de vot cu un număr mare de alegători arondați. De asemenea, vrem să știm exact cum se vor alege reprezentanții secțiilor de vot care se vor deplasa în teritoriu. Avem convingerea că aceștia vor fi reticenți la ideea de a avea contact cu persoane posibil infectate cu virusul Sars-Cov-2 și, de asemenea, trebuie să se țină cont de faptul că foarte mulți dintre aceștia sunt pensionari”, a mai afirmat secretarul general adjunct al PMP Suceava.

El a adăugat că aspectul cel mai important asupra căruia PMP Suceava solicită clarificări este cel legat de modalitatea în care se vor înmâna, dezinfecta și, în final, număra buletinele de vot. „Vrem să știm dacă vor exista spații special amenajate, iar reprezentanții vor fi echipați corespunzător sau numărarea se va face într-o singură încăpere ca în mod normal”, a spus Florin Hrebenciuc. Nu în ultimul rând el a subliniat faptul că PMP Suceava solicită cât mai urgent emiterea unei proceduri clare, fără sincope și care să aducă rezolvare tuturor problemelor care ar putea rezulta din și în legătură cu procesul electoral din 6 decembrie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Florin Hrebenciuc solicită emiterea unei proceduri de votare cu urna mobilă pentru persoanele în carantină sau bolnavii de Covid.
 Vizualizări articol: 1420 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Florin Hrebenciuc solicită emiterea unei proceduri de votare cu urna mobilă pentru persoanele în carantină sau bolnavii de Covid0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei