Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 29 oct 2020 - Anul XXV, nr. 255 (7560)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Îngrijorare

Surorile intoxicate cu monoxid de carbon au forme de paralizie la membre

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cele două surori în vârstă de 8 și 12 ani din satul Bogata, comuna Baia, intoxicate cu monoxid de carbon în camera în care dormeau, au fost detubate, ieșind din perioada critică, însă veștile nu sunt bune până la capăt. Medicii au constatat că una are tetraplegie (paralizie în care sunt afectate toate cele patru membre), iar cealaltă paraplegie (paralizie ambele membre inferioare). La acest moment nimeni nu poate ști dacă paraliziile sunt definitive sau tranzitorii. Se speră că, având în vedere vârsta, copilele se vor reface și nu vor rămâne cu sechele, însă cert este că au fost afectate serios de intoxicație și de lipsa de oxigen. Din păcate, mătușa lor în vârstă de 16 ani nu a supraviețuit.

Cumplita tragedie s-a petrecut duminică după-amiază, într-o casă din satul Bogata, comuna Baia. Cele două surori de 8 și 12 ani și fata de 16 ani dormeau într-o cameră și au intrat în stare de inconștiență, pe fondul pierderii de oxigen și al unei intoxicații cu monoxid de carbon.

Părinții celor două fete mai mici erau plecați la muncă în străinătate, fetele fiind lăsate în grija unei bunici care stă la câteva case distanță. La momentul tragediei, cele două surori erau doar în supravegherea minorei în vârstă de 16 ani.

Nu este prea clar cât stăteau acestea la bunici, însă cert este că sâmbătă au mers la casa lor, unde au fost însoțite doar de fata de 16 ani, cu rolul de a le supraveghea.

Vecinii au povestit că duminică fetele s-au jucat prin curte, iar după-amiază au intrat în casă, într-o cameră. Acolo se afla o aerotermă electrică pornită, însă, a rezultat din cercetările poliției, una din fete a pus și lemne ude pe foc. Din sobă ar fi ieșit monoxid de carbon, iar căldura excesivă din cameră a contribuit probabil la tragedie.  

La autopsia fetei de 16 ani s-a stabilit fără dubiu că decesul a survenit din cauza intoxicației cu monoxid de carbon. Și la cele două surori analizele de sânge au indicat intoxicație cu monoxid de carbon și hipoxie prelungită.  

Polițiștiiau deschis în acest caz dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă, cercetările fiind derulate pentru a se stabili condițiile în care s-a petrecut tragedia. Oricum, ancheta penală are mai puțină relevanță în acest caz, tragedia pentru familie și părinți fiind și așa cumplită.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Surorile intoxicate cu monoxid de carbon au forme de paralizie la membre.
 Vizualizări articol: 1844 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Surorile intoxicate cu monoxid de carbon au forme de paralizie la membre0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei