Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 29 oct 2020 - Anul XXV, nr. 255 (7560)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Pandemie

Taxatoare și șoferi de la TPL Suceava, infectați cu coronavirus

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Creșterea numărului de infectări cu noul coronavirus în municipiul Suceava, care a fost la un pas de a intra în scenariul roșu, având marți un indice de infectări de 3,02 la mia de locuitori, i-a afectat și pe angajații societății de transport în comun, TPL.

Până acum sunt deja confirmate două cazuri de infectări, la taxatoarele care se ocupă de eliberarea biletelor de călătorie și verificarea abonamentelor călătorilor, în autobuze, iar alte cinci persoane sunt în carantină, fiind contact direct al altor persoane confirmate ca fiind infectate cu COVID-19 (în majoritatea cazurilor soț/soție care lucrează în domeniul medical).

În aceste condiții, obligativitatea purtării corecte a măștilor de protecție în mijloacele de transport în comun, precum și respectarea măsurilor de igienă necesare sunt cu atât mai importante, pentru că nu se știe niciodată de unde vine pericolul.

Culmea, în mod constant sunt o mulțime de călători care ignoră obligativitatea purtării corecte a măștilor de protecție, ținându-le sub bărbie, sub nas sau chiar deloc, fiind numeroase situații în care s-au comportat urât vizavi de cei care le-au atras atenția, uneori devenind chiar violenți.

Cel mai recent caz este chiar de marți, când Suceava era la pragul de scenariu roșu, când o taxatoare care i-a atras atenția unui bărbat că nu poartă corect masca, ci o ține sub bărbie, a devenit ținta injuriilor acestuia, doar intervenția călătorilor oprindu-l pe bărbat să se manifeste violent și fizic.

Chiar și așa, taxatoarea le-a povestit colegilor, cu ochii în lacrimi, că s-a temut că va fi agresată, nu mai departe de luna trecută fiind înregistrat un caz grav de agresiune petrecut într-un autobuz TPL, cu un bărbat care a lovit cu pumnii și picioarele o taxatoare, care a ajuns să aibă mâna în ghips și să necesite aproape 20 de zile de îngrijiri medicale.

Apariția infectărilor în rândul angajaților TPL îi îngrijorează și pe șoferi, care solicită ca la autobuzele de capacitate mică să nu se mai permită călătorilor să urce în față, lângă ei, mai ales că unii nu țin cont de cum ar trebui să poarte masca corect, dar să le fie montate și un fel de paravane de plexiglas, care să le ofere un minim de protecție.

La fel, la autobuzele mari, aceștia vor ca la locurile din față, de la ușa de lângă șofer, să fie un spațiu delimitat, pentru taxatoare, fiind păstrată astfel o distanță minimă și față de călători, pentru protecția tuturor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Taxatoare și șoferi de la TPL Suceava, infectați cu coronavirus.
 Vizualizări articol: 1925 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Taxatoare și șoferi de la TPL Suceava, infectați cu coronavirus0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei