Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 29 oct 2020 - Anul XXV, nr. 255 (7560)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Față și revers

Octavian Ilisoi: ”Boc și Băsescu au închis zeci de spitale, iar acum nu mai sunt locuri pentru pacienți”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Medicul veterinar Octavian Ilisoi, candidatul Pro România pentru funcția de senator, și-a exprimat indignarea vizavi de ipocrizia de care dau dovadă liberalii și spune că multe vieți omenești puteau fi salvate dacă Emil Boc și Traian Băsescu nu închideau zeci de spitale din toată țara în urmă cu 9 ani.

”Sute, chiar mii de paturi au dispărut ca urmare a desființării unor spitale. Vă dați seama cât de necesare erau aceste spitale în actualul context al pandemiei de coronavirus? Ar fi fost o gură de oxigen pentru cadrele medicale și pentru întreg sistemul sanitar din România. Culmea tupeului este că tot cei care au închis spitalele vin acum și ne spun povești cum că am avea nevoie de spitale regionale. Acele spitale existau și au fost desființate, în timp ce noile spitale regionale sunt doar la stadiul de proiecte și discuții”, a arătat Octavian Ilisoi.

Reprezentantul Pro România a ținut să amintească și faptul că un spital nou-nouț stă nefolosit, iar de la București au venit doar promisiuni. Octavian Ilisoi s-a referit la spitalul din Fălticeni, unitate medicală care s-ar putea dovedi extrem de utilă în actualul context epidemiologic.

”În loc să tot arunce pe piață povestea cu spitalele regionale, Guvernul liberal ar fi mai bine să treacă la fapte. De la începutul pandemiei de coronavirus au trecut deja mai bine de 7 luni, timp suficient pentru ca spitalul din Fălticeni să devină operațional. Nu s-a întâmplat asta, iar presiunea asupra sistemului medical din județul Suceava este tot mai mare. Să nu uităm că nu mai departe de luni, un pacient adus de la Vatra Dornei la Suceava cu o formă severă de Covid nu a avut loc în secția de Terapie Intensivă și nici alte 9 spitale din Moldova nu l-au putut primi. A stat omul în Urgențe până s-a eliberat un pat. Este inuman ca medicii să fie puși în situația de a decide care urgență este mai mare. Și în tot acest timp, în care spitalele sunt supraaglomerate, unitatea de la Fălticeni are doar rol de decor. Dacă persoanele care conduc actualul Guvern nu se vor trezi vor avea pe conștiință mulți români”, a concluzionat Octavian Ilisoi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Octavian Ilisoi: ”Boc și Băsescu au închis zeci de spitale, iar acum nu mai sunt locuri pentru pacienți”.
 Vizualizări articol: 1567 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 3 voturi
Octavian Ilisoi: ”Boc și Băsescu au închis zeci de spitale, iar acum nu mai sunt locuri pentru pacienți”1.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei