Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 23 oct 2020 - Anul XXV, nr. 250 (7555)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Investiții utile

Ioan Balan a anunțat că Guvernul pregătește noi fonduri pentru modernizarea satelor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan a anunțat că Guvernul condus de Ludovic Orban pregătește noi fonduri, destinate, de această dată, modernizării așezărilor rurale. Este vorba de un proiect care vizează realizarea de „Fose septice, stații de microepurare și sisteme de alimentare cu apă”. Pentru a afla informații suplimentare despre acest proiect, parlamentarul sucevean s-a adresat ministrului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, Ion Ștefan. Referitor la subiectul amintit, Ioan Balan dorește să afle care este data la care UAT-urile din mediul rural, în calitate de beneficiari, vor putea să depună documentațiile necesare în vederea realizării de fose septice și micro-stații de epurare sau micro-sisteme de alimentare cu apă potabilă.

”Care va fi bugetul total al acestui program și care vor fi condițiile minime de eligibilitate pentru beneficiari? Având în vedere faptul că vorbim despre proiecte cu finanțare europeană nerambursabilă, care impun o anumită cotă de cofinanțare din partea beneficiarilor UAT-uri, vă rog să specificați ce procent din valoarea proiectului va atinge cofinanțarea”, sunt două dintre întrebările adresate de Ioan Balan ministrului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației.

Aceste investiții sunt posibile după ce pe 4 iunie 2020 s-a emis o ordonanță de urgență pentru modificarea și completarea Ordonanței Guvernului nr. 25/2001 privind înființarea Companiei Naționale de Investiții "C.N.I." - S.A., în vederea diversificării proiectelor realizate din fonduri europene nerambursabile disponibile în actualul cadru de programare bugetară 2014-2020, precum și din următorul buget european 2021-2027.

”Una dintre componentele investiționale avute în vedere prin această modificare legislativă vizează, în special, mediul rural din zonele puțin populate sau montane, acolo unde rețelele convenționale de utilități sunt foarte greu realizabile. Având în vedere specificul geografic al județului Suceava, mai multe unități administrativ-teritoriale ar putea să beneficieze de această linie de finanțare”, a afirmat Ioan Balan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ioan Balan a anunțat că Guvernul pregătește noi fonduri pentru modernizarea satelor.
 Vizualizări articol: 1320 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ioan Balan a anunțat că Guvernul pregătește noi fonduri pentru modernizarea satelor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei