vineri, 23 oct 2020 - Anul XXV, nr. 250 (7555)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,97 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5781 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Foc și pară

8 copii și mama lor, rămași pe drumuri, în urma unui incendiu care le-a mistuit casa

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un puternic incendiu izbucnit miercuri seara la o casă de locuit din comuna Râșca a distrus în totalitate imobilul, lăsând pe drumuri o întreagă familie. Cei 8 copii și mama lor au ieșit la timp din locuință, reușind să salveze și câteva lucruri care le aparțin. Familia Evghene are 9 copii, cel mai mare dintre ei și tatăl lor fiind plecați la muncă în străinătate, în timp ce ceilalți copii, cu vârste între câteva luni și 13 ani, rămăseseră acasă cu mama lor.

Flăcările au fost observate în jurul orei 23.30, când s-a dat alarma prin intermediul unui apel la 112. La locul izbucnirii incendiului, care cuprinsese casa situată pe un islaz, într-un loc mai izolat din spatele fabricii de cherestea, au ajuns trei autospeciale de stingere din cadrul Detașamentului de Pompieri Fălticeni, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Râșca. La sosirea echipajelor de intervenție flăcările cuprinseseră în mod generalizat întreaga construcție, pe o suprafață de aproximativ 60 de metri pătrați. 

Din păcate, în timpul incendiului locuința a ars în totalitate, copiii și mama lor reușind să salveze câte ceva din lucrurile care le aparțineau. Au ars însă obiecte de mobilier, materiale textile, aparate electronice și electrocasnice și altele, valoarea pagubelor fiind estimată la circa 70.000 de lei. Femeia le-a povestit pompierilor și polițiștilor ajunși la locul incendiului că în jurul orei 23.00 a auzit niște pocnituri de la o siguranță electrică, la scurt timp observând că din acea zonă au pornit și flăcările.

Incendiul a fost lichidat cu puțin înainte de orele 24.00, iar în urma cercetărilor pompierii au stabilit că flăcările au izbucnit cel mai probabil de la tabloul electric al casei, din cauza unui arc electric produs de un conductor electric defect sau neizolat corespunzător. Nimeni nu a fost rănit, iar pompierii au reușit să salveze un alt imobil aflat în construcție în apropiere, aparținând tot familiei rămase fără adăpost.

 

Mama și cei 8 copii rămași pe drumuri au nevoie de ajutor 

La locul incendiului a ajuns și actualul primar al comunei Râșca, care încearcă să le dea o mână de ajutor celor rămași fără adăpost.

Familia Evghene este o familie de romi care locuia în casa pe care au mistuit-o flăcările de circa 10-12 ani, locuința fiind ridicată cu sprijinul Primăriei Râșca ca locuință provizorie până la strămutarea în altă zonă a satului. În toți acești ani ei au locuit într-o zonă inundabilă, foarte aproape de pârâul Râșca, care poate crea probleme în orice moment. În urmă cu circa 6 luni de zile grajdul familiei a fost distrus într-un incendiu, iar ei au solicitat în toată această perioadă eliberarea unei   autorizații pentru construcția altei case. S-au apucat să ridice o altă casă fără a avea aprobările și avizele de rigoare, bărbatul și fiul cel mare fiind plecați la muncă în străinătate, pentru a aduna banii necesari noii construcții.

Întrebat despre acest caz deosebit care trenează de ani de zile în comună, noul primar al comunei Râșca, Ionuț Andreica, ne-a declarat: ”Încercăm să le dăm o mână de ajutor, dar nu în zona respectivă, care este inundabilă și periculoasă. Prin contribuția primăriei sau o donație privată, vrem să le oferim o parcelă de teren în altă parte, unde să-și poată construi o casă cu autorizație și toate avizele necesare. Încercăm să-i ajutăm, în starea în care se află acum, să păstreze copiii în familie, pentru că ei se află acum în condiții de risc și pot în orice moment să fie preluați de către stat.”

Familia Evghene din comuna Râșca are acum nevoie de ajutor și orice sprijin material este binevenit pentru cei 8 copii și mama lor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 8 copii și mama lor, rămași pe drumuri, în urma unui incendiu care le-a mistuit casa.
 Vizualizări articol: 1339 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
8 copii și mama lor, rămași pe drumuri, în urma unui incendiu care le-a mistuit casa0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei