Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 13 aug 2020 - Anul XXV, nr. 189 (7494)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Tragic

Preotul Alexandru Argatu, fiul cel mare al părintelui Ilarion, a murit într-un accident rutier

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preotul Alexandru Argatu, din Boroaia, a murit marți după-amiază, la vârsta de 75 de ani, într-un grav accident rutier petrecut în județul Bacău, în satul Onișcani, comuna Filipești. Autoturismul în care se afla părintele Argatu a lovit un stâlp și s-a răsturnat în apropierea unui lan de porumb. Pare să fi fost vorba de o pierdere a controlului asupra mașinii, fără implicarea vreunui alt autoturism.

La fața locului au ajuns cadrele de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bacău, dar preotul era decedat. Nu se cunosc încă toate circumstanțele în care s-a petrecut teribilul accident, dar polițiștii fac cercetări. Părintele Alexandru Argatu s-a născut în satul Ioneasa, comuna Vadu Moldovei, și a slujit peste 40 de ani la Biserica „Înălțarea Domnului” din centrul comunei Boroaia.

 

O familie de preoți foarte cunoscută. Tatăl, Ilarion, un vestit duhovnic, venerat ca un sfânt

Părintele Alexandru Argatu era unul dintre cei cinci copii ai vestitului duhovnic Ilarion Argatu (cele două fete au devenit preotese și cei trei băieți, preoți). Alexandru Argatu era cel mai mare dintre fii. El a scris mai multe cărţi, atât mărturii despre viaţa tatălui său, dar şi sfaturi şi învăţături pe care duhovnicul le-a dat celor care l-au căutat.

Părintele Alexandru Argatu a finalizat biserica din centrul comunei Boroaia, a cărei construcţie fusese începută de tatăl său. La această biserică a şi fost înmormântat arhimandritul Ilarion Argatu, în mai 1999, la vârsta de 86 de ani. Preotul a fost îngropat în naosul bisericii, alături de soția sa. În mai 2006, după împlinirea a șapte ani de la moartea sa, trupul duhovnicului a fost dezgropat după datină și s-a descoperit că este aproape intact, deși sicriul putrezise în totalitate. După acest moment, la biserica din Boroaia a fost un adevărat pelerinaj, credincioșii venind din toată țara. Moaștele lui Ilarion Argatu sunt și acum venerate de credincioșii care ajung la Boroaia.

„Părintele Alexandru Argatu de la Mănăstirea Boroaia, preot cu viață sfântă, liturghisitor de taină, rugător pentru mii de oameni, haiduc al credinței, ctitor de mănăstire și de zeci de biserici, fiu de sfânt, a plecat la ceruri să îi spună lui Dumnezeu despre durerea poporului român. Dumnezeu să-l așeze în soborul Liturghiei cerurilor”, a scris preotul Ioan Istrati, acesta fiind doar unul dintre multele mesaje de condoleanțe transmise familiei îndurerate. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preotul Alexandru Argatu, fiul cel mare al părintelui Ilarion, a murit într-un accident rutier.
 Vizualizări articol: 2793 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Preotul Alexandru Argatu, fiul cel mare al părintelui Ilarion, a murit într-un accident rutier0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei