Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 4 aug 2020 - Anul XXV, nr. 181 (7486)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Critici

Ioan Stan: Guvernul Orban a furat banii de pensii și alocații prin licitațiile trucate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a declarat că este din ce în ce mai clar faptul că actualului Guvern Orban nu-i pasă de prezent după modul în care gestionează pandemia de Covid-19 și felul în care a ales să guverneze țara. Ioan Stan a spus că după nouă luni de guvernare PNL, în România sunt, conform datelor oficiale, peste 1 milion de șomeri, iar în toată această perioadă cabinetul Orban s-a împrumutat cu mai mulți bani decât s-a împrumutat PSD în trei ani de guvernare. „Dar cu toate acestea, să nu te gândești nici un pic la viitorul țării și să nu arăți măcar respect față de trecutul ei este de-a dreptul josnic”, a precizat Stan.

El a arătat că de la 1 august, potrivit prevederilor legale, dar și ale hotărârii Curții Constituționale, trebuiau dublate alocațiile copiilor. Liderul PSD consideră că, în realitate, Guvernul PNL a ales „să calce această lege în picioare”, hotărând de la sine putere că vor crește alocațiile cu numai 20%. „Este praf în ochi. Practic, prin nerespectarea legii nu au mărit cu nimic alocațiile, ci au tăiat cu 80% banii pe care copiii românilor i-ar fi primit în plus începând cu această lună dacă legea era respectată. Aceasta este o nouă dovadă că pentru liberali legea este opțională și că nu le pasă de copiii României, implicit de viitorul țării”, a declarat Ioan Stan.

El a mai arătat că o altă lege pe care Guvernul liberal urmează să o calce în picioare este cea a pensiilor, care prevede creșterea acestora cu 40% de la 1 septembrie. Stan a spus că în acest sens guvernarea liberală s-a exprimat în mod repetat că nu va acorda o creștere mai mare de 15%, iar prin aceasta decizie nu doar că nu respectă din nou legea și hotărârea Curții Constituționale, dar arată și o lipsă de respect față de părinții noștri și bunicii noștri.

„Prin felul lor de a <guverna> liberalii nu fac nimic altceva decât să le demonstreze și celor mai mari detractori ai noștri că nu sunt în stare să facă nimic bun pentru români. Se plâng mereu că nu au bani, dar nici nu fac vreun efort să aibă. Soluții se găsesc mereu dacă există voință politică și ai profesioniști în funcțiile guvernamentale”, a afirmat Ioan Stan. El a subliniat faptul că PSD a reușit în toți anii de guvernare să crească salariile, pensiile, alocațiile, să reducă șomajul și să le redea românilor și României demnitatea pierdută în timpul guvernărilor de dreapta.

„În schimb, PNL-ul, prin Ludovic Orban și cabinetul său, nu a făcut nimic altceva în aceste 9 luni de guvernare decât să fure banii de pensii și alocații prin licitațiile trucate sau atribuiri directe de contracte, Curtea de Conturi confirmând oficial tunurile de miliarde date la Ministerul Sănătății, în plină pandemie, aceste informații fiind publice și accesibile pentru orice persoană interesată de adevăr. Și după ce liberalii au sifonat miliarde, acum vin cu tupeu să ne spună că nu mai au bani de pensii și alocații. Este jenant și rușinos”, a încheiat Ioan Stan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ioan Stan: Guvernul Orban a furat banii de pensii și alocații prin licitațiile trucate.
 Vizualizări articol: 1672 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.24/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 21 voturi
Ioan Stan: Guvernul Orban a furat banii de pensii și alocații prin licitațiile trucate4.2521

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei