Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 4 aug 2020 - Anul XXV, nr. 181 (7486)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Alex-Andrei Voloşen, din Frasin, în fruntea promoției Academiei Forţelor Aeriene „Henri Coandă”

Marţi, 4 August 2020 (12:13:59)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sublocotenentul Alex-Andrei Voloşen, din Frasin, a fost desemnat șef al promoţiei 2020 a Academiei Forţelor Aeriene „Henri Coandă” din Brașov, după ce a obţinut media generală 9,90.

Suceveanul a întrerupt tradiţia şefelor de promoţie. Ar fi fost al 10-lea an de când o fată primeşte onorul pentru întreaga promoţie. Alex-Andrei Voloşen a urcat pe prima poziție, dovedind că este cel mai bun student al Academiei Forţelor Aeriene „Henri Coandă”, promoția 2020.

Ceremonia prilejuită de absolvirea şi acordarea gradului de sublocotenent promoţiei de ofiţeri activi în armele aviaţie naviganţi, aviaţie nenaviganţi, controlor trafic aerian, meteorolog aeronautic, război electronic în aviaţie şi apărare antiaeriană, radiolocaţie şi artilerie şi rachete antiaeriene a Academiei Forţelor Aeriene „Henri Coandă” a avut loc pe 31 iulie 2020, la sediul Academiei Forţelor Aeriene „Henri Coandă” din Brașov.

Alex Andrei Voloşen a absolvit, în anul 2017,Colegiul Militar „Ştefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc, fiind singurul elev din judeţ care a obţinut atunci nota 10 la toate cele trei probe ale bacalaureatului. Alex Andrei Voloşen a obţinut nota maximă după ce a contestat primul rezultat primit, el având iniţial 9,75 la limba şi literatura română şi 10 la matematică şi fizică. Fiind sigur că a predat o teză în care a răspuns perfect la toate cerinţele, Alex-Andrei Voloşen a reuşit în urma contestaţiei să obţină nota maximă la bacalaureat. „Aşteptările mele erau foarte mari vizavi de notele de la bacalaureat. La aflarea rezultatelor, nu eram convins de nota de la limba română pentru că eram sigur de lucrarea mea, de ce am făcut. Am vrut să fac contestaţie, iar părinţii şi profesoara mea de la această disciplină nu s-au împotrivit, ba dimpotrivă”, a mărturisit atunci suceveanul.

A stat cu sufletul la gură până la publicarea rezultatelor finale, însă pentru el aşteptarea a meritat, notele finale confirmându-i faptul că a predat teze perfecte. „Nu pot spune că bacalaureatul este un examen uşor. Trebuie să te pregăteşti bine, nu te poţi baza pe noroc. Eu am luat foarte în serios acest examen, iar pregătirea mea a dat roade”, a mai completat suceveanul imediat după rezultatele finale de la bacalaureat. Alex Andrei Voloşen este din Frasin, a urmat cursurile şcolii gimnaziale din oraș, după care a optat pentru colegiul câmpulungean. Era al doilea an consecutiv când un absolvent al colegiului militar câmpulungean obţinea media maximă la examenul de bacalaureat. În 2016 Adrian Florescu a primit 10 la cele trei probe ale examenului maturităţii. 

Media de 10 de la examenul de bacalaureat nu l-a ajutat foarte mult pe Alex la admiterea la Academia Forţelor Aeriene din Braşov, ponderea ei în media finală fiind de doar 10%. Alex a mai susţinut o probă la limba engleză, eliminatorie, şi o probă la matematică, ce a avut o pondere de 90%. Tot în vederea admiterii, suceveanul a susţinut probe care i-au testat rezistenţa fizică şi probe psihologice. Toate aceste examene reușite sunt rezultatul tenacității, ambiției, perseverenței de care a dat dovadă Alex-Andrei Voloşen pe tot parcursul educațional excepțional de până acum.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Alex-Andrei Voloşen, din Frasin, în fruntea promoției Academiei Forţelor Aeriene „Henri Coandă”.
 Vizualizări articol: 4018 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Alex-Andrei Voloşen, din Frasin, în fruntea promoției Academiei Forţelor Aeriene „Henri Coandă”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei