Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 17 iun 2020 - Anul XXV, nr. 140 (7445)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Fălticeni

Spadasinul din Fălticeni, reținut 24 de ore

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Bărbatul agresiv care a fost imobilizat de două polițiste la Fălticeni, după ce s-a îndreptat amenințător asupra mașinii de poliție în care se aflau cele două, având în mâini o sabie metalică și un cuțit, a fost reținut luni seara în spatele gratiilor, în urma emiterii pe numele său a unei ordonanțe de reținere pentru 24 de ore. În cursul zilei de marți, Iulian Stratulat, agresorul în vârstă de 50 de ani, a fost prezentat în fața procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni, cu propunerea de luare a măsurii preventive a controlului judiciar. Fiul acestuia, acuzat și el de săvârșirea unor infracțiuni cu violență, se află în spital pentru îngrijiri medicale, urmând ca în funcție de evoluția stării de sănătate să fie luate și în cazul lui măsurile restrictive care se impun. Pentru modul în care au gestionat incidentul, reprezentanții conducerii Poliției Române le-au felicitat public pe cele două polițiste.

 

Acțiunea de imobilizare și încătușare a agresorului beat, făcută cu rapiditate și îndemânare

Reamintim cititorilor că aceste măsuri au fost luate de anchetatori după ce, în cursul zilei de luni, două polițiste aflate într-o autospecială de poliție cu care se deplasau la o agresiune anunțată prin 112 au fost amenințate de Iulian Stratulat cu o sabie și un cuțit, cu care de altfel a și lovit autospeciala poliției. Cele două au reușit să îl imobilizeze pe bărbatul de 50 de ani, după ce în prealabil au pulverizat spray iritant înspre acesta.

Incidentul s-a petrecut în urma unor altercații care au avut loc în două reprize, inițial între un bărbat de 40 de ani și Iulian Ioan Stratulat, fiul de 25 de ani al agresorului reținut. Văzând că fiul său a fost lovit, Iulian Stratulat a venit în sprijinul său înarmat cu o sabie metalică și un cuțit cu lama de aproximativ 30-35 centimetri. După ce a făcut scandal în stradă, bărbatul de 50 de ani a intrat cu armele albe și într-un magazin, în căutarea bărbatului de 40 de ani, creând panică și tulburând ordinea și liniștea publică.  

La vederea echipajului de poliție, conform martorilor, bărbatul s-a îndreptat către autospeciala de poliție și a lovit caroseria în zona aripii stânga față, la fel cum procedase și cu ambulanța venită să-i acorde ajutor medical fiului său. Cele două polițiste au găsit momentul prielnic și au pulverizat înspre bărbatul de 50 de ani spray iritant lacrimogen, el fiind apoi încătușat și dus la sediul Poliției Municipiului Fălticeni.

 

Dosare penale pentru comiterea mai multor infracțiuni, pe numele celor doi

Anchetatorii au considerat că prin acțiunile lor, cei doi suspecți au tulburat ordinea și liniștea publică de pe Bld. 2 Grăniceri din Fălticeni și au provocat indignarea cetățenilor. Iulian Ioan Stratulat a fost transportat la Spitalul Județean Suceava, unde i s-a stabilit diagnosticul „otoragie, traumatism cranio cerebral acut” și a rămas internat.

Prin ordonanța organelor de cercetare penală din cadrul Poliţiei Municipiului Fălticeni – Biroul de Investigații Criminale s-a decis efectuarea în continuare a urmăririi penale față de suspecții Iulian Stratulat pentru săvârșirea a 3 infracțiuni de „distrugere” și „tulburarea ordinii și liniștii publice” și Iulian Ioan Stratulat pentru săvârșirea infracțiunilor de „lovirea sau alte violențe”, „distrugere”, „amenințare” și „tulburarea ordinii și liniștii publice”. În cursul serii de luni, pe numele lui Iulian Stratulat de 50 de ani a fost emisă o ordonanță de reținere pentru 24 de ore, acesta fiind introdus în arestul IPJ Suceava. Un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni l-a audiat marți pe agresor, cu propunerea de luare a măsurii preventive a controlului judiciar. Suspectul Iulian Ioan Stratulat, care se află internat în spital, urmează a fi audiat după ce starea de sănătate îi va permite, asupra lui procurorii urmând a lua măsurile restrictive care se impun.

 

Polițistele care au imobilizat agresorul, felicitate de conducerea Poliției Române

Modul în care au intervenit cele două polițiste a fost apreciat de martori, de colegii lor și inclusiv de conducerea Poliției Române. Pe o adresă aparținând Poliției Române pe o rețea de socializare a fost transmis un mesaj de felicitare adresat celor două:

”Andreea și Sânziana sunt colegele noastre din cadrul I.P.J. Suceava, pe care astăzi le felicităm pentru modul profesionist în care au intervenit în aplanarea unui conflict provocat de un bărbat înarmat cu o sabie.Rezultatul: agresorul a fost reținut pentru 24 de ore.”

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spadasinul din Fălticeni, reținut 24 de ore.
 Vizualizări articol: 1095 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Spadasinul din Fălticeni, reținut 24 de ore0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei