Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 17 iun 2020 - Anul XXV, nr. 140 (7445)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Premieră la Suceava

Tată și fiu, băgaţi în arest pentru maltratarea unui cal

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Polițiștii de la Dumbrăveni au emis, luni aseară, ordonanțe de reținere pentru 24 de ore pentru doi bărbați din Dumbrăveni, tată și fiu, pentru maltratarea unui cal. Este o premieră în Suceava și posibil și în țară, ca autorii unor acte de cruzime față de un animal să ajungă după gratii, măcar pentru 24 de ore.  

Nicu Stan, în vârstă de 28 de ani, și Florin Stan, în vârstă de 47 de ani, au fost reținuți pentru comiterea infracțiunilor de „rănirea sau schingiuirea animalelor” și „ultraj contra bunelor moravuri”. La finele celor 24 de ore de arest, procurorul de caz a decis ca cei doi să fie plasați sub control judiciar, în libertate, dar cu mai multe restricții și obligații impuse. Cei doi urmează să fie trimiși în judecată pentru faptele lor.

Totul a plecat de la imagini cu calul biciuit și de la implicarea unei asociații de protecție a animalelor

Pe rețelele de socializare au apărut, la începutul săptămânii trecute, imagini în care se vedea cum un individ lovește sălbatic un cal, cu biciul, pentru că animalul nu mai putea trage la căruță. După ce cazul a devenit public și a fost sesizată Poliția, un echipaj s-au deplasat la locuința proprietarului calului, un tânăr de 28 de ani, din Dumbrăveni, de etnie romă. Au găsit acolo calul care avea urmele agresiunii cu biciul, dar și alți șase cai de proveniență necunoscută.

”În vederea examinării s-a solicitat sprijinul Direcției Sanitar Veterinare, la fața locului asigurându-se prezența medicului din cadrul acestei instituții și a medicului din cadrul circumscripției sanitar-veterinare Dumbrăveni. În urma examinării medicale a cabalinei s-a constatat că aceasta prezenta leziuni la nivelul picioarelor din spate, motiv pentru care animalul a fost preluat cu o autoutilitară specializată de către Asociația <Casa lui Patrocle> și transportat la un centru de îngrijire. De asemenea, cabalina a fost examinată cu cititorul de microcipuri, constatându-se că nu este cipată. La locuința bărbatului de 28 de ani au mai fost identificate 6 cabaline, toate fără cip, urmând a fi efectuate verificări pentru a se stabili proveniența acestora și legalitatea deținerii”, declara săptămâna trecută comisarul-șef Ionuț Epureanu.

După completarea probatoriului, pe numele celor doibărbaţi au fost emise ordonanțe de reținere pentru 24 de ore în baza cărora, luni seară, au fost introduși în arestul poliției județene.  

Roxana Ciornei, președintele Asociației „Casa lui Patrocle”, a ținut să transmită mulțumiri poliției pentru implicarea în acest caz, în special șefului de post de la Dumbrăveni, Petru Fodor.

Calul din Dumbrăveni bătut cu sălbăticie a ajunsîn posesia Asociației Kola Kariola din București.

Roxana Ciornei a mai transmis mulțumiri clinicii veterinare Equivent şi lui Ciprian Iacobăț pentru sprijin în preluarea şi tratarea calului.

„Casa lui Patrocle” nu are momentan infrastructură pentru animale mari, însă Roxana Ciornei speră că va rezolva această problemă până la finele anului.

 

Cal cu o plagă profundă la piept, răscumpărat cu 1.000 de lei și salvat

Pe parcursul săptămânii trecute, polițiștii și cei de la Asociația ”Casa lui Patrocle” au mai salvat doi cai maltratați, unul la Bălăceana și unul la Vicovu de Sus.

Cel mai înfiorător a fost cazul de la Vicovu de Sus, de unde a fost salvat un cal care avea o plagă profundă la piept.

Roxana Ciornei, de la Asociația „Casa lui Patrocle”, s-a văzut pusă într-o situație grea din cauză că medicul veterinar de la Circa Vicovu de Sus nu a vrut să vină la fața locului și să constate actul de cruzime față de animal. În aceste condiții, pentru a salva calul, Roxana Ciornei a fost nevoită să îl cumpere de la bărbatul care s-a declarat proprietarul lui, cu 1.000 de lei. 

”Romii trăgeau de calul rupt la piept să-l ia și să-l ducă la abator, acolo era destinația și rostul de ceva bani, căci după spusele lor - nu mai era bun de nimic, nici să tragă, dar nici de veterinar n-aveau bani. Romii susținea că animalul a ieșit din grajd noaptea și s-a izbit într-o mașină, provocându-și urâta rană. Nu credem să fi fost așa, însă nici nu mai contează așa de mult asta”, au relatat cei de la asociație.

Cum erau imagini filmate, polițiștii de la Vicovu de Sus i-au identificat pe romi și s-au dus la domiciliul acestuia, unde au găsit și calul.

Calul a fost spălat, tratat, operat, cusut și cazat în condiții bune, la o herghelie.

În acest caz, asociația a ținut să transmită mulțumiri pentru sprijin în salvarea calului lui Alexandru Covașă şi lui Cătălin Siminiuc.

De altfel, toți cei trei cai ridicați de la stăpânii care i-au maltratat sunt în stare bună și sub monitorizare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tată și fiu, băgaţi în arest pentru maltratarea unui cal.
 Vizualizări articol: 2054 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tată și fiu, băgaţi în arest pentru maltratarea unui cal0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei