Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 17 iun 2020 - Anul XXV, nr. 140 (7445)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Testare națională

Pentru verificarea imunității la Covid, județului Suceava i s-au repartizat 707 teste

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Testarea naţională pentru Covid-19, prin care se vor verifica imunizarea populaţiei şi modul în care evoluează epidemia din ţara noastră, a început în data de 15 iunie, cu semnarea contractelor cu laboratoarele acreditate să efectueze testele. În județul Suceava acestea sunt Dorna Medical, Synevo și Sante. Reprezentantul unuia dintre laboratoare, dr. Rodica Boca, a declarat, marți, că județului Suceava i-au fost repartizate în total 707 teste, care vor fi efectuate pe categorii de vârstă. Cele mai multe, 83 de teste, vor fi făcute la categoria de vârstă 0-9 ani. La categoria 10-19 ani vor fi făcute 80 de teste, la 20-29 de ani 82 de teste, la celelalte categorii, care merg din 10 în 10 ani, se vor face între 75 și 79 de teste.

Testarea naţională este derulată de Ministerul Sănătății și Institutul Național de Sănătate Publică, în colaborare cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Dr. Boca a arătat că în conformitate cu normele transmise de minister, vor fi testate persoanele fără semne sau simptome de Covid-19, care se prezintă la laboratoarele desemnate pentru alte analize decât cele pentru Covid-19, și care își dau în mod explicit acordul, în scris, pentru testare. Nu pot fi testate în cadrul acestui program persoanele care solicită testarea pentru Covid-19 și nici persoanele internate în spital.

Dr. Boca a explicat că prin testarea serologică se evidențiază anticorpii anti-Covid-19, deci dacă rezultatul este pozitiv înseamnă că persoana respectivă a avut infecție cu noul coronavirus, până la momentul recoltării analizelor, chiar dacă nu a știut acest lucru. Medicul a precizat că în cazul rezultatului pozitiv la testarea serologică pentru Covid-19 persoana nu trebuie să meargă la medic sau să ia vreun tratament.

Persoanele care își dau acordul pentru a fi testate nu trebuie să plătească pentru test. Rezultatele le vor afla în luna septembrie, când este planificat să se încheie campania de testare, la nivel național.

Menționăm că testele serologice ajută după epidemie la evaluarea procentului de infecţie cu Covid-19 în populaţia generală şi a infecţiilor asimptomatice, precum și la evaluarea persistenţei imunităţii după infecție. Diagnosticul de precizie în ceea ce priveşte infectarea cu virusul Covid-19 se face însă prin teste moleculare. Prin teste serologice se detectează anticorpii anti-Covid-19 de tip IgG din sânge sau plasmă.

În județul Suceava, până în data de 16 iunie a.c. a fost confirmat cu Covid-19 un număr de 3.808 persoane.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pentru verificarea imunității la Covid, județului Suceava i s-au repartizat 707 teste.
 Vizualizări articol: 1710 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pentru verificarea imunității la Covid, județului Suceava i s-au repartizat 707 teste0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei