Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 1 iun 2020 - Anul XXV, nr. 126 (7431)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Strictețe

Amenzi de 7.500 de lei aplicate în Bazar, în prima zi de funcționare, pentru nerespectarea măsurilor de limitare a răspândirii coronavirusului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prima zi de funcționare a Bazarului din Suceava, cel mai mare din Moldova, care a fost închis timp de două luni și jumătate din cauza pandemiei de coronavirus, a fost “usturătoare” la buzunare pentru unii cumpărători, dar și comercianți. Asta deoarece, în loc să cumpere produsele pentru care au venit ori să câștige ceva din vânzări, în funcție de rolul fiecăruia, au de plătit amenzi în valoare totală de 7.500 de lei pentru nerespectarea regulilor de prevenire a răspândirii bolilor, în special a noului coronavirus.

Pe lângă numeroasele măsuri de securitate luate de administrația locală vizavi de accesul în incinta Complexului Comercial Bazar – tuneluri de dezinfectare, preșuri cu dezinfectant, culoare speciale de acces și ieșire (cu care oamenii nu sunt învățați încă și se încurcau adesea), două restricții impuse au creat probleme mai serioase.

E vorba de măsurarea temperaturii celor care intră în incinta complexului comercial și purtarea obligatorie a măștii, pe nas și pe gură. Cum unii nu au respectat întocmai aceste reguli, nu au fost primiți în incintă, în vreme ce alții au și fost amendați de către Poliția Locală.

„Cu privire la purtatul măștii, de dimineață, de când s-a deschis, la ora 06.00, atât comercianții, cât și vizitatorii/cumpărătorii au înțeles că trebuie să poarte masca. Sunt puține cazurile în care nu poartă masca corespunzător, sau nu au purtat-o, iar cei care au fost surprinși au fost sancționați cu amendă contravențională, de la 500 la 2.500 de lei, conform prevederilor legale.

Cu privire la acces, cei care refuză să li se verifice temperatura sau nu au mască nu sunt primiți în Complexul Comercial Bazar.

Au fost câteva cazuri de oameni care au refuzat să le fie verificată temperatura și nu au fost primiți. Astea sunt regulile și condițiile clare impuse pentru funcționarea Bazarului”, a precizat șeful Poliției Locale Suceava, Ovidiu Doroftei.

Nu mai puțin de 16 polițiști locali au vegheat în prima zi la respectarea tuturor restricțiilor impuse, pentru limitarea riscurilor de îmbolnăvire a clienților sau comercianților, atât în toate cele patru puncte de acces și ieșire, cât și în interior.

„Astăzi, fiind prima zi, am constituit un dispozitiv suficient de numeros, până la această oră acoperă toate nevoile. Pe de o parte, avem personal la fiecare poartă, fie că discutăm de acces pietonal sau auto, fie că sunt ieșirile – pietonală și auto. Avem polițiști locali constituiți în patrule de câte doi care parcurg incinta Complexului Comercial Bazar și verifică respectarea reglementărilor. În primul rând discutăm despre purtarea măștii, despre constituirea de grupuri mai mari de trei persoane, despre distanțarea socială, dar și interdicția mai veche, referitoare la fumatul în incinta Bazarului. În prima zi am avut în dispozitiv 16 lucrători ai Poliției Locale, dar numărul acestora îl vom optimiza  de la zi la zi, în funcție de necesități”, a adăugat Ovidiu Doroftei.

O problemă delicată vizavi de purtarea măștilor este cea referitoare la servirea mesei, de către comercianți, care sunt acolo de la 6 dimineața până la 10 seara, în unele cazuri. Singurele restaurante care au fost autorizate sunt cele care dau mâncarea la pachet, cu servire la un geam, iar un loc anume unde să poată merge să mănânce, fiecare separat, nu există, încât pot apărea probleme în această privință, pentru că nu ai cum mânca cu masca pe față.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Amenzi de 7.500 de lei aplicate în Bazar, în prima zi de funcționare, pentru nerespectarea măsurilor de limitare a răspândirii coronavirusului.
 Vizualizări articol: 2067 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Amenzi de 7.500 de lei aplicate în Bazar, în prima zi de funcționare, pentru nerespectarea măsurilor de limitare a răspândirii coronavirusului1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei