Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 1 iun 2020 - Anul XXV, nr. 126 (7431)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Avertizare

Deputatul USR Daniel Popescu a atras atenția în Parlament că nu toți elevii suceveni au echipamentele necesare pentru cursuri online

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul USR de diaspora, suceveanul Daniel Popescu, a susținut o declarație politică în care a prezentat „situația revoltătoare” a învățământului românesc la distanță. Daniel Popescu a spus că decizia ca elevii să continue online cursurile a fost bună, dar incompletă, deoarece Guvernul și autoritățile locale nu au ținut seama de realitatea prezentă mai ales în mediul rural.

„Sunt sau nu ignorate conștient aceste detalii de către guvernanți, care mimează cu aparentă pricepere competența și ne asigură că actul educațional se derulează în condiții bune în toate județele țării?”, a întrebat Daniel Popescu. El a prezentat situația județului Suceava, unde, în zeci de sate și comune, profesorii și elevii nu au acces la internet, tablete sau nu au competențele minime necesare pentru a utiliza echipamentele și programele de organizare a cursurilor online. Deputatul USR a precizat că datele de la nivelul județului Suceava arată că mii de elevi din mediul rural și urban sunt decuplați de la școală de aproape două luni din cauză că un sfert din gospodăriile din România nu au acces la internet, iar în multe localități din zona montană semnalul de telefonie sau date mobile este slab sau inexistent.

Daniel Popescu a mai atras atenția și asupra faptului că multor elevi le lipsesc resurse minimale pentru a merge la școală și tot mai mulți copii din medii vulnerabile pierd contactul cu școala prestând activități de subzistență. El consideră că toți acești elevi riscă să se încadreze în statisticile abandonului școlar și ale migrației în străinătate. „Cred cu tărie că noi, ca țară, ne putem relansa la nivel european și global. Avem avantaje comparative nete de inteligență, deprinderi și abilități, pe care nu am reușit să le fructificăm corespunzător în ultimii 30 de ani din cauza incompetenței vechii clase politice. Fac apel pe această cale la actuala guvernare, precum și la colegii din Parlament să nu pună în pericol relansarea României prin măsuri incomplete, care aruncă în aer sistemul de educație și vor accelera rata de depopulare a țării”, a spus Daniel Popescu, el adăugând că „fac un apel la guvern să crească gradul de profesionalizare, să îmbunătățească pachetele/condițiile de instalare a cadrelor didactice în zonele defavorizate și să crească gradul de accesibilitate a elevilor la educația online. Mai fac apel la actuala guvernare și mai ales la autoritățile locale din județul Suceava ca, în această perioadă, să reabiliteze toate unitățile școlare din județ care au nevoie de reparații și modernizări, să obțină avizele necesare pentru funcționarea în condiții normale și moderne - mai ales a celor care încă au toaletă în curte. Este momentul să ieșim din situația dezastruoasă în care băltește România, să nu ne mai batem joc de țară și de copiii noștri”. Popescu a spus că a susținut această declarație politică în contextul moţiunii simple împotriva ministrului Educaţiei şi Cercetării și se înscrie într-o inițiativă mai amplă a sa, de informare a sucevenilor în legătură cu starea infrastructurii școlare din județ.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputatul USR Daniel Popescu a atras atenția în Parlament că nu toți elevii suceveni au echipamentele necesare pentru cursuri online.
 Vizualizări articol: 1213 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Deputatul USR Daniel Popescu a atras atenția în Parlament că nu toți elevii suceveni au echipamentele necesare pentru cursuri online1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei