Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 1 iun 2020 - Anul XXV, nr. 126 (7431)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   10 imagini |   ø fişiere video

Festivitate pe google meet

Curs festiv în online pentru absolvenții promoției 2020 a Colegiului „Mihai Eminescu”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Au visat ca ultimul clopoțel al vieții de liceu să îi aducă împreună într-un cadru de sărbătoare, au pus la cale îndelung momentul în care, umăr la umăr, vor arunca tocile în aer și vor chiui cu bucurie, clipele în care vor trăi ultimele emoții alături de colegi și profesori.

Din păcate, planurile de absolvire ale elevilor din clasele a XII-a s-au destrămat fir cu fir, dat fiind restricțiile impuse de pandemia de coronavirus.

Însă adolescenții nu au renunțat la visurile lor, nu au trecut cu indiferență peste linia de finiş a acestei călătorii de patru ani și au dovedit că sunt „promoția rezistenței și a speranței”.

 

220 de absolvenți pe google meet, la festivitate

Promoția 2020 a Colegiului Național ”Mihai Eminescu” Suceava și-a luat rămas bun de la anii de liceu într-un mod inedit.

Festivitatea care anunța ultimul clopoțel al ciclului liceal nu a fost găzduită de Casa de Cultură din centrul municipiului, ci de mediul online, de google meet mai precis, toți cei 220 de absolvenți răspunzând „Prezent!” la ultima strigare a catalogului.

Chiar dacă online-ul a reconfigurat întregul eveniment, acesta a stat sub semnul emoţiilor specifice unei festivități, al nostalgiilor, al bucuriei şi regretelor deopotrivă.

Ba mai mult, nu a lipsit nici Gaudeamus Igitur, cântecul absolvenților de pretutindeni, dar nici tradiționalul moment în care au fost aruncate în sus tocile, fiecare în camera sa de acasă, din fața calculatorului de această dată.

S-au reîntâlnit și și-au vorbit prin micile ferestre ale aplicației, însă emoțiile și trăirile au fost la fel de autentice ca într-un cadru clasic, poate chiar amplificate de situația neobișnuită.

Scenariul evenimentului de sâmbătă a cuprins și premierea celor mai merituoși absolvenți, înmânarea cheii colegiului, simbol al continuităţii, al perpetuării valorilor, și intervențiile diriginților.

Opt clase au absolvit în acest an Colegiul Național ”Mihai Eminescu”, liderul promoției fiind Daniela Florentina Juravle, din clasa a XII-a G, de la profilul pedagogic, care a încheiat cei patru ani cu media 9,98.

„O generație care insuflă speranță”

Directorul liceului, prof. Renato Tronciu, i-a numit pe absolvenții 2020 „generația rezistenței și speranței”, care face față minunat „unei avalanșe de încercări, de situații noi, incerte, pe care soarta le-a pus în calea drumului lin pe care ar trebui să îl aibă un copil aflat la terminarea ciclului liceal”.

„Este trist faptul că evenimentele generației voastre nu s-au derulat conform rutinei obișnuite, dătătoare de bucurii, felicitări, strângeri de mână, îmbrățișări cu toți cei dragi, cu colegi, profesori, diriginți, cu fotografii de grup, aruncări de toci, banchet, dans, dedicații, sărutări de final sau de început de viață în doi. Dar, ne adaptăm! Este și motivul pentru care am găsit această modalitate online de a ne lua la revedere de la generația de absolvenți 2020.

O generație care a suferit nemeritat un dezastru neîntâlnit de la al Doilea Război Mondial!

O generație care insuflă speranță prin atitudinea lor de învingători!

O generație care pătrunde în viață prin suferință și eroism, prin lacrimi și speranță, prin optimismul dat de elanul tinereții, prin recunoașterea efortului părinților de a face tot ceea ce consideră necesar ca, trecând peste riscurile perioadei actuale, să asigure ceea ce înseamnă existența și bunăstarea familiei, să nu renunțe la a clădi viitorul copiilor lor”, a arătat directorul Renato Tronciu.

La rândul său, prof. Gabriela Cazac, directoarea adjunctă a liceului, le-a transmis absolvenților că ei vor rămâne în amintirea dascălilor drept „generația online, generația zoom sau Classroom”.

„Ceea ce vreau să vă transmit însă, cu toată convingerea, este să nu vă considerați, în nici un caz, o generație înfrântă. Uneori veți fi nevoiți să gestionați lucruri care sunt peste puterile voastre! Nu uitați că toate generațiile au avut un vis! Și mai ales, țineți minte că nici un ideal nu este prea mare pentru voi!”, le-a transmis aceasta.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Curs festiv în online pentru absolvenții promoției 2020 a Colegiului „Mihai Eminescu”.
 Vizualizări articol: 1725 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Curs festiv în online pentru absolvenții promoției 2020 a Colegiului „Mihai Eminescu”5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei