Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 1 iun 2020 - Anul XXV, nr. 126 (7431)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pe lângă lege

Material lemnos în valoare de peste 180.000 de lei, confiscat de la mai multe firme de profil

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un amplu control derulat de poliţiştii din cadrul IPJ Suceava, în cooperare cu specialiștii silvici delegați ai Gărzii Forestiere Suceava, s-a lăsat cu un braț de sancțiuni și confiscarea a 321 mc material lemnos. Acțiunea a avut loc în perioada 22-29 mai, în cadrul planului ”Scutul Pădurii 2020”,și a avut ca obiect prevenirea și combaterea activităților ilegale din domeniul circulației, depozitării, prelucrării și comercializării materialului lemnos. Au fost efectuate controale și verificări atât în fondul forestier, la unitățile economice de debitare și prelucrare material lemnos, dar și pe drumurile publice pentru identificarea transporturilor ilegale de lemn.

Cu acest prilej au fost efectuate 31 de controale, ocazie cu care s-au constatat 13 infracțiuni, toate la regimul silvic. Au fost aplicate 60 de sancțiuni contravenționale în valoare de 70.000 de lei și s-a confiscat 321 mc material lemnos în valoare de 182.000 de lei.

Cele mai grave nereguli s-au descoperit la o societate din Valea Moldovei. Cu ocazia verificărilor, echipa de control a constatat faptul că societatea a expediat cantitatea de 208,14 mc cherestea rășinoase cu avize de însoțire din care nu rezultă proveniență legală. De asemenea, s-a constatat faptul că societatea nu respectă obligația legală de verificare a codurilor unice aferente avizelor intrate în punctul de lucru și operează în mod eronat datele în aplicația specifică.

Firmei i-au fost aplicate trei amenzi, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea cantităţii de 208,14 mc cherestea rășinoase în valoare de 149.652,66 de lei. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Material lemnos în valoare de peste 180.000 de lei, confiscat de la mai multe firme de profil.
 Vizualizări articol: 1442 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Material lemnos în valoare de peste 180.000 de lei, confiscat de la mai multe firme de profil1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei