Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 26 mai 2020 - Anul XXV, nr. 121 (7426)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Muzică religioasă

„Hristos a înviat” și „Tatăl nostru”, două piese înregistrate de la distanță, online, de Grupul Vocal „Sing”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Grupul Vocal „Sing” a înregistrat de la distanță, online, două piese religioase, „Hristos a înviat” și „Tatăl nostru”, în perioada în care municipiul Suceava a fost în carantină și în țară a fost declarată situație de urgență. Tinerii din Grupul Vocal „Sing” au dorit să le aducă oamenilor de acasă, prin muzică, bucurie și speranță.

Membrii grupului s-au înregistrat şi s-au filmat singuri, cu ajutorul telefoanelor mobile, pornind la drum cu această îndrăzneață inițiativă de a se exprima, deocamdată, doar în mediul online.„Este un proiect cu și despre prietenie, născut în vreme de pandemie”, ne-au spus tinerii interpreți, care au experiență în domeniul muzical. Unii sunt din zona Sucevei, alții din zona Iașilor și a Neamțului, cu toții împărtășind aceeași pasiune: muzica.

După ce au înregistrat cântecul „Hristos a înviat”, grupul vocal a primit un răspuns pozitiv din partea ascultătorilor online, ceea ce l-a făcut să continue proiectul muzical.

„Dată fiind situația, ceea ce părea la început doar o simplă colaborare se transformă încet, încet, într-un proiect de amploare, unul de viitor. Am pornit la drum cu gândul de a înregistra un CD de tip Virtual Choir (adică înregistrare online), urmând să continuăm prin înregistrări clasice, după încetarea stării de alertă. Recent am oferit publicului și prima piesă ce va apărea pe compact disc, o interpretare a unei compoziții extraordinare: <Tatăl Nostru> de V. Ciolac”, ne-a spus dirijorul Alexandru Semeniuc. El a completat că de-a lungul timpului, tinerii din grup s-au întâlnit pe diferite scene din România și din străinătate, în diverse ipostaze, însă niciodată în această formulă. Ideea a fost, a explicat dirijorul Semeniuc,  „cooptarea unui grup mai mare de prieteni”.

 

Un suflu nou muzicii corale

Grupul „Sing” își propune să aducă un suflu nou muzicii corale, să surprindă prin sensibilitate, acuratețe, repertoriu și prin abordarea mai multor sonorități corale.

„Grupul Vocal are ca bază legală Asociația Culturală <Sing Bucovina>, în aceeași situație fiind și Corala <Ciprian Porumbescu> din Suceava. Acest lucru este o mărturie a faptului că asociația noastră se ocupă cu succes de promovarea actului artistic și a patrimoniului cultural. Mai mult de atât, chiar dacă a fost amânat din cauza pandemiei, sperăm ca anul viitor, dacă va fi totul bine, să pornim prima ediție a Festivalului de Muzică Cultă <Sing Suceava>, care trebuia inițial să se desfășoare în iunie 2020”, ne-a spus Ionuț-Vichentie Ilisoi, președintele Asociației „Sing Bucovina” și managerul grupului.

Grupul Vocal „Sing” este format din Daniela Goria, Simona Pavel, Ana Dragu, Adriana Iacob, Karina Carabă, Petronela Dîrțu, Anastasia Dragu, Paul Pavel, Alexandru Semeniuc, George Carabă, Ionuț Ilisoi, pr. Răzvan Cîmpulungeanu. Puteți să-i urmăriți pe pagina oficială de Facebook, pe Instagram și, în curând, pe site-ul oficial al asociației: www.singbucovina.com.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Hristos a înviat” și „Tatăl nostru”, două piese înregistrate de la distanță, online, de Grupul Vocal „Sing”.
 Vizualizări articol: 1070 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
„Hristos a înviat” și „Tatăl nostru”, două piese înregistrate de la distanță, online, de Grupul Vocal „Sing”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei